Stran 1 od 1

Priporočeni kriteriji forumskega pisanja

OdgovorObjavljeno: 6. februar 2009, 20:56:51
Napisal/-a Remmy
Da bi ta - že dobro razvit - forum ostal pregleden na čim višjem nivoju si preberite in se čim bolj trudite upoštevati spodnja navodila oziroma priporočila:- Pišite čim bolj slovnično pravilno. Velika začetnica in končna ločila so obvezna! Prevelika uporaba narečnih besed in slenga je moteča za večino bralcev, saj je težko razbrati prav neverjetne klinopisne zmazke, ki jih nekateri z veseljem uporabljate. Tudi vejica in ostala ločila so zaželjena.

- Ne pretiravajte z uporabo smeškov! V enem prispevku so več kot trije že moteči, predvsem pa jih v nobenem primeru ne nizajte več enakih znakov. Piktografsko pisavo smo (naj bi) prerasli pred dobrimi štirimi tisoč leti.

- Predstavtie tehtna mnenja, poglede in nove informacije. Potrudite se in napišite kaj izvirnega, izgobibajte pa se enostavčnih povedi - "onelinerjev".

- Ne pišite v ogromnih pisavah in na konec povedi ne postavljajte pomnoženih ločil.

- Podpise omejite na tri vrstice teksta, kar približno ustreza sliki širine 75 pikslov. O tem smo že večkrat razpravljali, a podpisov večina ni prilagodila.

- Držite se teme - "offtopic" hitro zasmeti forum. Prispevke pišite v pravo temo, če te še ni, ustvarite novo.


Potrudite se in te nasvete čim bolj upoštevajte, saj boste tako prispevali k kvalitetni podobi RDS foruma.


Hvala!
RDS team hudički

Re: Priporočeni kriteriji forumskega pisanja

OdgovorObjavljeno: 7. februar 2009, 20:41:54
Napisal/-a Fluid
In nehajte sedaj zaradi teh pravil pisat po temah o veliki začetnici in slovnici. Ne iskat napak drugih! Trudite se, da sami pišete kolikor toliko slovnično pravilno.

LP