Eurobasket 2013

Vse o ostalih športih

Moderator: Hudički

Re: Eurobasket 2013

OdgovorNapisal/-a GoUp dne 23. september 2013, 19:34:01

Zakaj? Kaj so oni dali KZS glede na nas ostale fane? Bi se kj bolj drli? Bi dal vec za pijaco, spominke ...? Bi kj sponzoriral? Bi zarad njih premagal Francijo?
NE.
Uporabniški avatar
GoUp
Dr. Love
 
Prispevkov: 9751
Pridružen: 20. avgust 2007, 18:06:30

Re: Eurobasket 2013

OdgovorNapisal/-a dandzo dne 23. september 2013, 19:57:40

V Stožicah je problem slaba akustika. Proti Grčiji je bil ogromen zamik pri petju himne in so različni deli dvorani bili totalno neusklajeni zaradi izredno slabe akustike. Isto je bilo z navijanjem. Uni spodaj so začeli Dejmo Slovenci, nekateri so to razumeli kot Mi Slovenci in potem vsak navija po svoje... :roll: Meni je bilo najboljše vzdušje proti Italijanom, ko se je res vrhunsko odpelo himno in navijalo na polno in usklajeno. Ali pa sem tekmo sam drugače doživel, ker mi je ta zmaga pomenila še toliko več glede na to,da živim 1 km proč od meje. :D V kolikor bi prišli kaki GD v dvorano bi bile verjetno zagotovljene kakšne pizdarije, ker enostavno so taki hepani da brez tega ne zdržijo... Najbolj me je bilo pa sram proti Finski. Nekateri so pač bili na tisti tekmi in enih 5 minut pred koncem ko je bilo +15 za Fince so začeli skandirati Goran Dragič pa jebali mater Lakoviču, Balažiču, Muriču, Maljkoviću itd... Sej vem, da vam ni bilo kul, ker je Gogi igral 5 minut, ampak pizda še 11 drugih je v ekipi. Namesto, da jim jebaste mater pa dajte jih podpret. Ampak to je pač tipična slovenska mentaliteta. :roll:

Mi je bila pa največja katastrofa to, da sem mogel na izjemni polfinalni tekmi med Španijo in Francijo presedet celih 45 minut... Pizda enih trikrat je Špancem uspel alley-up pa Parker je igral kot v transu in zadeval nora polaganja čez Gasola in ostale Špance, jaz pa itak od navdušenja ustanem pa so me zadaj kar začeli nagovarjati, da naj se usedem in da oni niso plačali karto zato da bi stali. Spodaj so se ubijali za vsako žogo, teli dreki so pa trikrat v celi tekmi mlahavo zaploskali. Kot da bi bili v jebenem gledališču... :roll: Tekma je bila še vedno izjemna za gledanje in mi je niti zgoraj naštete stvari niso pokvarile, ampak zmotijo te pa vseeno.
Uporabniški avatar
dandzo
Busby babe
 
Prispevkov: 3813
Pridružen: 16. avgust 2007, 10:23:01
Kraj: Šempeter pri Gorici

Re: Eurobasket 2013

OdgovorNapisal/-a King_Cantona_7 dne 24. september 2013, 12:01:39

Torej eurobasketa je konec. Lepo je bilo doživeti kaj takšnega, ker vprašanje je, kdaj bo v Sloveniji spet tovrsten dogodek. Škoda, ker našim ni uspelo osvojiti medalje, a kljub temu bodo ostali lepi spomini, pa tudi 5. mesto je dober dosežek. Lepo je navijati za Slovenijo, sploh na takšnih prvenstvih in zaradi igralcev kot je Nachbar. Od nekdaj mi je bil nekaj posebnega. Zdaj, ko sem videl koliko mu pomeni dres naše reprezentance, pa ga sploh uvrščam med moje najpriljubljenejše slovenske športnike.

Zmagala je Francija, kar pa ji tudi privoščim zaradi šampiona Parkerja.
''The 90th minute at Anfield, in front of the Kop! Gary Neville told me that is his dream and I've just gone and done it!"
JOHN O'SHEA AFTER SCORING WINNER AT ANFIELD IN MARCH 2007
Uporabniški avatar
King_Cantona_7
Sir Alex Ferguson
 
Prispevkov: 5036
Pridružen: 29. marec 2008, 14:02:14

Re: Eurobasket 2013

OdgovorNapisal/-a Best dne 24. september 2013, 13:07:14

GoUp je napisal:Ultrasi v dvorani nimajo kaj delat. Prav tako ne na tribunah nogometnega stadiona. Med seboj se naj fajtajo kje drugje. Bakle in petarde tudi ne rabijo v največji gužvi spuščat, lahko to počnejo nekje na samem. Tako na grobo predpostavljam, kot Best za "gledališčnike".
Športno navijanje je več kot dovolj. Zato potrebuješ samo gručo zanesnjakov, ki za sabo potegnejo 10.000 glavo množico (pa še to ni treba gručo, sta dva trije navijači čist dovolj). Tako je bilo v Stožicah in Zlatorogu. Navijanje je bilo vsekakor na nivoju, še najbolj pa v času ko jim ni šlo. Zato ne vem Best od kot tebi da je množica takrat obnemela?! Proti Franciji se je navijalo do zadnje sekunde in še po tekmi! Pa je bil najbolj grenek poraz na prvenstvu.

Zakaj pa ni bilo fan frakcij?! Ja če hočejo vse karte zastonj. Zakaj le, ko pa lahko vsak drug slovenec plača in prav tako navija.

Ti maš probleme z razumevanjem navijaštva :) pa sej to ni nič novega :D
Pa lej tu ti lepo že Dandzo al gregx (sory ne da se mi brat za nazaj) pove, da je bilo vse skupaj nemo ob zadetih koših nasprotnikov oziroma prostih metih. Pa veš tudi po tv se sliši kdaj je tribuna tiho in kdaj ne...
Problem je edino to, da imava različen pogled na to kaj je solidno navijanje in kaj ne. Že to da te vsaj v spodnjem ringu eni ljudje non stop gnjavijo da se usedeš pove veliko o publiki. Pa tudi priložnostno petje in lih nekaj kar ponavadi da ena ultras grupa ali pa organizirana grupa od sebe. Navijanje take publike in ene organizirane skupine sta kot dan in noč. Poglej si enkrat kakšno tekmo recimo v tebi bližnjem Mariboru pa boš verjetno videl razliko v navijanju. Če je ne boš potem si pa ne moreš priznat da je razlika velika. In ne ni dovolj met 2,3 ljudeke ki bodo vse skupaj vodili. Rabiš eno jedro skupaj na tribuni, ki začne skupaj in da tako vedet ostalim tribunam kaj navijat. Pa sej je za vsako stvar tako, da če je organizirana je veliko boljša kot če no irganizirana kajne? :)
Ja ker fan frakcije ali pa ultras grupe pa res ne plačujejo kart ane :D haha. Ne vem kje si pa to zdej potegnu :) Imajo lahko bolj poceni karte (kar pa je upravičeno glede na to da najbolj pomagajo ekipi), itak pa je brezveze debatirat o tem ker nihče na KZS ni pomislil na to, da bi povabil kero skupino k navijanju. Raje se daje karte tudi do 70e in upa da se čimboljše zasluži.
If Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro kept his mouth shut and stayed on his feet, he would have been No 3. As things stand, on this list he's No 50.
Uporabniški avatar
Best
Welsh Wizard
 
Prispevkov: 874
Pridružen: 24. avgust 2007, 8:40:57

Re: Eurobasket 2013

OdgovorNapisal/-a GoUp dne 24. september 2013, 20:33:16

Vijolice lepo navijajo to priznam. So pa problematicne saj se spravljajo nad druzine, otroke ... Sem ti ze razlagal 1x. GD so se slabsi. Grofje so kar se obnasanja do otrok tice se slabs. Edino s Florijani imam OK izkusnje. Pa verjetno uni od ACH (razen Trelcka :) ) so verjetno ok.
Na Eurobasketu je bilo ogromno druzin in otrok. Da bi jih tam eni ultrasi pljuval in podobno je pa skoda raskirat.

To da je cela dvorana recimo pricela skandirat Djmo Slovenci sva bila prot Grkom dost dva ki sva zacela. Na hokeju imam podobne prvoosebne izkusnje :)
Uporabniški avatar
GoUp
Dr. Love
 
Prispevkov: 9751
Pridružen: 20. avgust 2007, 18:06:30

Re: Eurobasket 2013

OdgovorNapisal/-a Best dne 28. september 2013, 13:46:03

Ma ne vem na kakšne tekme ti hodiš, sam sem bil že na polno temah na različnih ultras tribunah in nikjer nisem videl nikakršnega spravljanja na družine z otroci. Tako da to je zame mit. Ne vem zakaj bi se en ultras spravljal na družine z otroci, ker jih niti ne zanimajo. Sicer je pa res da za GD in CG, ne morem dat roke v ogenj, ker pač pri njih nisem na tribuni. Sploh pa CG obstajajo lih še v petih.
In pa ja za skandiranje tja in sem, sta dosti tudi dva. Zame pa to ni lih izjemno vzdušje in navijanje. Ampak no, sej zdaj je ta maškarada itak mimo tako da ni več problemov :D
If Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro kept his mouth shut and stayed on his feet, he would have been No 3. As things stand, on this list he's No 50.
Uporabniški avatar
Best
Welsh Wizard
 
Prispevkov: 874
Pridružen: 24. avgust 2007, 8:40:57

Prejšnji

Vrni se na Šport

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 2 gostov