Zimski športi [tek, smučanje, skoki, bob:)]

Vse o ostalih športih

Moderator: Hudički

Re: Zimski športi [tek, smučanje, skoki, bob:)]

OdgovorNapisal/-a Matija dne 23. marec 2015, 6:27:17

In ti dejansko misliš, da je Primož ozdravel zaradi pomoči nemškega zdravnika? V celi dolini ni bilo enega zdravnika iz jeseniške bolnišnice, ki bi lahko pomagal Primožu? Ali pa je dejstvo, da mu je pomagal ravno TISTI nemški zdravnik pomenilo, da je zaradi njega zmagal?

Ra100 je napisal:Če nekdo tekmo proda ali pa jo iz kakšnih drugih razlogov namerno odigra pod svojimi realnimi zmožnostmi, je to goljufija. Je? Je.

Če Tepeš namerno skoči manj, da njegov kolega zmaga tekmo, potem je to nelegitimen manever in nelegitimna tekma. Je goljufija? Je.

Je Matija zahteval od Tepeša goljufijo? Je.


Matija je kriminalec in v zapor z njim. Je pač tak tip človeka, ki bi pomagal prijatelju, ki mu ta zmaga več pomeni in bi imel od tega večjo korist. Pozabil bi na lastno rit in pomagal prijatelju, v primeru, da bi bilo to nemogoče bi pa vsaj drugače odreagiral. Morda pa je Tepeš pomagal svojemu prijatelju Freundu? Tega ne vemo in me trenutno niti ne zanima. Je pa pokazal, da niti malo ne sočustvuje s Prevcem, ker je Peter na tak način izgubil globus. Bi bilo pa lepo, da se obema tole vrne na nek način. Prevc da že naslednjo leto osvoji veliki globus, Tepeš pa da konča svetovno prvenstvo v poletih na 4. mestu za 0.1 točke potem, ko ga okrade slovenski sodnik. To bi bilo kar lepo. (Itak bo že na prvi tekmi jeseni skakal v rože in odletel iz reprezentance)

Reakcija Freunda in Schusterja pove vse. Oba sta vedela, da je globus izgubljen, Schuster je že zapuščal stolp (ko ga je pokazalo ob skoku Tepeša, kako se ves začuden vrača nazaj), Freund pa nemočen obsedel na klopi. Ampak nista pričakovala da je gor še en bumbar, katerega želja je gledati za lastno rit in razočarati tiste navijače, ki vedo zakaj se gre. Pustimo tiste, ki so trpeli pod Poncami in dali dušo in telo zadnje dni, če pa ne vedo, da je Peter potreboval zmago za osvojitev globusa.

Vsak človek ima svoje razmišljanje, kar je povsem normalno. Nekateri si bomo zapomnili včerajšnji dan kot dan, ko so naši športniki izgubili dva globusa, nekateri ga bodo pozabili že danes, nekateri pa se ga bodo spominjali po prekrasnem poletu Tepeša in super drugem mestu Prevca ter trodnevnih Kristusovih mukah v Planici.

Zaključujem debato z moje strani.
Uporabniški avatar
Matija
Všeč mu je Harry Potter
 
Prispevkov: 6270
Pridružen: 16. avgust 2007, 19:34:31

Re: Zimski športi [tek, smučanje, skoki, bob:)]

OdgovorNapisal/-a dandzo dne 23. marec 2015, 7:36:35

:lol:
Še enkrat, kje sem napisal da sem se veselil ob poletu Tepeša zato, ker nisem vedel, da mora Prevc zmagati?? Pač enostavno sem bil glede na videno v prejšnjih dneh prepričan, da bo Peter zategnil blizu 240 metrov glede na to s kakšno lahkoto je dosegal daljave čez 235 metrov. In ja, sem jezen zato, ker se pljuva po nekomu, ki je bil v petek in soboto največji car, danes je pa za nekatere idiot, samo zato ker je naredil skok, ki ga je sanjal celo življenje in vanj vložil ohoho ur treninga. Tudi Peter je bil tega sposoben, ampak žal ni zdržal. Jaz bom še naprej navijal zanj, ti pa kr drži pesti, da bo šel vsako tekmo v rože in bil 4. na SP v poletih. Zadnjega dela pa sploh ne mislim komentirat.
Uporabniški avatar
dandzo
Busby babe
 
Prispevkov: 3813
Pridružen: 16. avgust 2007, 10:23:01
Kraj: Šempeter pri Gorici

Re: Zimski športi [tek, smučanje, skoki, bob:)]

OdgovorNapisal/-a Best dne 23. marec 2015, 9:35:50

Mislim svašta kaj človek tu prebere...res ne morem verjet...
Niti sam nisem slavil včeraj zmage Tepeša, čeprav mu jo privoščim, ker je pač Prevc izgubil globus in to za mišji drek. Ampak da bom šel krivit Tepeša zato ker Petru ni uspelo je absurd. Do zadnjega skoka celotne sezone je imel popolnoma vse v rokah in pač ni skočil dovolj...to je vse. Če bi Tepeš skakal za njim, bi še mogoče verjel kakšni vaši teoriji zarote ali absurda, ali karkoli že...Niti ni kriv Gregor da je skočil za Freunda, niti ni kriv kdo drug...
Prevc je izgubil globus s tem skokom, zato ker ni bil sposoben skočiti dva tri metre več, izgubil ga je z vsemi tistimi tekmami ko ni bil na prvem mestu in ko je zapravljal točke...in pri tem nima Tepeš popolnoma nič...
If Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro kept his mouth shut and stayed on his feet, he would have been No 3. As things stand, on this list he's No 50.
Uporabniški avatar
Best
Welsh Wizard
 
Prispevkov: 874
Pridružen: 24. avgust 2007, 8:40:57

Re: Zimski športi [tek, smučanje, skoki, bob:)]

OdgovorNapisal/-a Fluid dne 23. marec 2015, 9:54:56

O joj, saj je samo šport :)
When the DREAMS come TRUE!
Uporabniški avatar
Fluid
Despot
 
Prispevkov: 9303
Pridružen: 16. avgust 2007, 9:58:35
Kraj: Bled

Re: Zimski športi [tek, smučanje, skoki, bob:)]

OdgovorNapisal/-a Ra100 dne 23. marec 2015, 10:33:50

Matija je napisal:Matija je kriminalec in v zapor z njim. Je pač tak tip človeka, ki bi pomagal prijatelju, ki mu ta zmaga več pomeni in bi imel od tega večjo korist. Pozabil bi na lastno rit in pomagal prijatelju, v primeru, da bi bilo to nemogoče bi pa vsaj drugače odreagiral.


Ja, pomagal pa bi mu tako, da bi izmaknil denarnico bakici na tržnici in mu izročil njeno penzijo.

Zatekaš se v cinizem, kar je standardno za primere, ko v resnici nimaš argumentov. Niti enega najmanjšega. Noben od tekmovalcev v skokih ne "pomaga" nikomur. Tepeš je pač skočil toliko, kolikor zna, enako kot je storilo ostalih 30 tekmovalcev na rampi. In zasluženo, pošteno in legitimno zmagal. Po desettisočih urah treningov mu nihče nima pravice odrekati tega, da tekmuje po svojih močeh. Bi pa po drugi strani lahko marsikaj oporekal Prevčevi zmagi in globusu, če bi ju dosegel z manipulacijo in goljufijo.
Uporabniški avatar
Ra100
Ne deli šnopsa z drugimi
 
Prispevkov: 4016
Pridružen: 25. september 2007, 6:15:51

Re: Zimski športi [tek, smučanje, skoki, bob:)]

OdgovorNapisal/-a pek dne 23. marec 2015, 17:43:19

lol. Kakšna nepotrebna debata.

Tepeš je opravil tako kot mora. Prevcu je pač zmanjkal en skok. Obema pa vse čestitke za odlično opravljene nastope v Planici. Pa tudi nasploh je bila to odlična sezona za naše Orle. Naslednje leto pa še višje, močneje in dlje.
"At the end of this game, the European Cup will be only six feet away from you and you'll not even able to touch it if we lose. And for many of you that will be the closest you will ever get. Don't you dare come back in here without giving your all".
ALEX FERGUSON
Uporabniški avatar
pek
The real Keano
 
Prispevkov: 618
Pridružen: 3. februar 2008, 8:41:01

Re: Zimski športi [tek, smučanje, skoki, bob:)]

OdgovorNapisal/-a braul dne 24. marec 2015, 15:18:10

Kar sem prebiral po vseh forumih in debatiral s kolegi, sem pa vseeno presenečeno ugotovil, da je večina folka nastrojena proti zame nič krivemu Juriju.

Sam niti ne vem kako bi se karkoli kalkuliralo, saj je težko, ko si visoko v zraku, kar naenkrat pristati oz. ciljati, da ne skočiš več kot npr. 230m. Potem bi se moral Jurij samo zapeljati čez skakalnico...
Ne rečem, da bi kalkulacije lahko bile možne, če bi Jurij skakal zadnji in odločal o zmagovalcu, pa še v to nisem prepričan, saj so skoki ena čudna zadeva, ko ti enkrat lahko uspeva vse, spet drugič nič, kar je verjetno vsem nam težko za razumet. To ni formula, ko pač spustiš moštvenega kolega naprej.

Tako pa je Prevc imel vse v svojih nogah in če bi skočil samo nekaj metrov več bi bil prvi tako na tekmi, kot v skupnem. Potem takem je "krivec" tudi Schlirenzauer, ker je v finalu kot edini napram prvo serijo zaostal za Severinom in tako je nemec ravno pridobil to eno mesto, ki ga je potreboval. Grenak priokus kljub vsem uspehom naših v Planici ostaja, saj si vseeno nisem mislil, da bo Prevc uspel nadoknaditi zaostanek 94 pik. Potem pa, ko si tako blizu je še toliko težje dojeti in se sprijazniti, kot če ostaneš zadaj 50+ pik.

Je pa to bila neverjetna živčna športna nedelja in še nikoli tako iznečena in negotova, prav do zadnjega skoka/vožnje s slovenskimi akterji. Čestitke vsem za borbo in vse dobro vnaprej...
United! LUHG
Uporabniški avatar
braul
Ob YNWA se mu naježi koža
 
Prispevkov: 3168
Pridružen: 16. avgust 2007, 15:23:25
Kraj: Slovenj Gradec

Re: Zimski športi [tek, smučanje, skoki, bob:)]

OdgovorNapisal/-a Fluid dne 24. marec 2015, 15:47:12

Prevc je pošten in načelen človek in na tak način ne bi niti hotel zmagati, v to sem prepričan. On sigurno ne krivi druge, tako kot nekateri. Lepo je povedal, da je premalokrat zmagal in je zato drugi.

Sicer bi lahko Tepeš samo izpustil kontrolo smuči in bi bil diskvalificiran. Potem bi skakali od veselja, kako smo fajn zajebali grde Nemce :D Jaz sem prav ponosen na skakalce, ker niso šli v kuhinjo... za razliko od 95% Slovenije, ki samo čaka da prste namoči v marmelado brez truda. :roll:
When the DREAMS come TRUE!
Uporabniški avatar
Fluid
Despot
 
Prispevkov: 9303
Pridružen: 16. avgust 2007, 9:58:35
Kraj: Bled

Re: Zimski športi [tek, smučanje, skoki, bob:)]

OdgovorNapisal/-a GoUp dne 6. januar 2016, 19:59:26

Kakšen car ja tale Prevc!!!
Uporabniški avatar
GoUp
Dr. Love
 
Prispevkov: 9751
Pridružen: 20. avgust 2007, 18:06:30

Re: Zimski športi [tek, smučanje, skoki, bob:)]

OdgovorNapisal/-a King_Cantona_7 dne 6. januar 2016, 21:25:31

Fuj Tepeš, fuj, kako mu je lahko globus zajeb...

Res je car tale Peter. Vrhunsko. Toda ta pohod 5000 Slovencev na tekmo je nekaj posebnega... In Zdravljica. Neverjetno! To lahko pričara le šport. Nevoščljiv sem vsem, ki so bili gor, to je zagotovo njihov najboljši dan ever!
''The 90th minute at Anfield, in front of the Kop! Gary Neville told me that is his dream and I've just gone and done it!"
JOHN O'SHEA AFTER SCORING WINNER AT ANFIELD IN MARCH 2007
Uporabniški avatar
King_Cantona_7
Sir Alex Ferguson
 
Prispevkov: 5036
Pridružen: 29. marec 2008, 14:02:14

Re: Zimski športi [tek, smučanje, skoki, bob:)]

OdgovorNapisal/-a GoUp dne 6. januar 2016, 21:40:50

Tudi mene je imel da bi šel. Ampak vem da ne bi jutri do poldneva bili doma :) Tk da mi služba ne dopušča ...

So pa morali imeti navijači res 1A dan. Dve zdravljici :)

Poslano z mojega SM-N910C z uporabo Tapatalk
Uporabniški avatar
GoUp
Dr. Love
 
Prispevkov: 9751
Pridružen: 20. avgust 2007, 18:06:30

Re: Zimski športi [tek, smučanje, skoki, bob:)]

OdgovorNapisal/-a Matija dne 6. januar 2016, 21:49:50

King_Cantona_7 je napisal:Fuj Tepeš, fuj, kako mu je lahko globus zajeb...

Sem se že bal pred zadnjim skokom, da mu bo Jurij smuče skril..

Res izjemna turneja za Petra. Škoda edino le za smolo v Oberstdorfu, sicer bo dosegel res nekaj veličastnega. Ponovil Hannawalda in 4 zmage, s tem da bi prav po vseh 8 skokih bil na prvem mestu (končni rezultat in 1. serija).
Uporabniški avatar
Matija
Všeč mu je Harry Potter
 
Prispevkov: 6270
Pridružen: 16. avgust 2007, 19:34:31

Re: Zimski športi [tek, smučanje, skoki, bob:)]

OdgovorNapisal/-a dandzo dne 7. januar 2016, 17:41:48

King_Cantona_7 je napisal:Nevoščljiv sem vsem, ki so bili gor, to je zagotovo njihov najboljši dan ever!

Ni bilo svoh ne. :) Glede na stevilko Slovencev k smo bli vceraj gor lahko komot recem, da sem se pocutil ze skoraj kot v Planici
Za Petra pa niti ne vem vec kaj naj bi rekel, ker letos skace res izjemno. Naj tale forma vztraja vse do Planice!
Uporabniški avatar
dandzo
Busby babe
 
Prispevkov: 3813
Pridružen: 16. avgust 2007, 10:23:01
Kraj: Šempeter pri Gorici

Re: Zimski športi [tek, smučanje, skoki, bob:)]

OdgovorNapisal/-a Fluid dne 16. januar 2016, 19:51:40

Prevc :appl:
When the DREAMS come TRUE!
Uporabniški avatar
Fluid
Despot
 
Prispevkov: 9303
Pridružen: 16. avgust 2007, 9:58:35
Kraj: Bled

Prejšnji

Vrni se na Šport

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 0 gostov