Svetovno prvenstvo - Rusija 2018

Vse o ostalih športih

Moderator: Hudički

Re: Svetovno prvenstvo - Rusija 2018

OdgovorNapisal/-a King_Cantona_7 dne 12. julij 2018, 11:13:24

Ne bi rekel, da so igrali Angleži shit fuzbal, daleč od tega. Nenazadnje so dosegli največ golov na SP-jih do sedaj. In igra je imela koncept in načrt za razliko od prejšnjih generacij in kar je najpomembnejše, Southgate je našel sistem za igralce oz. igralce za sistem. Ne pa da se je Scholesa tlačilo na bok, samo zato, da je bil skupaj z Lampardom in Gerrardom v prvi postavi. Četudi so bile prekinitve največji plus Anglije, to ni nobena sramota, ker so jih izpilili do potankosti in si ustvarili identiteto. Poleg tega pa tudi igra na splošno ni bila slaba. Nenazadnje so včeraj v prvem polčasu bili zelo boljši od Hrvaške in napadali. Maguire je lepo sodeloval v gradnji napada, ampak zgolj Henderson kot edini pravi vezist na sredini igrišča ni dovolj za bitke z najboljšimi. Predvsem tu je manjkala dodana vrednost. V nadaljevanju tekme pa so žal poniknili in nehali igrati, kar jih je stalo zmage.

Se bo pa prava vrednost te generacije pokazala na naslednjem prvenstvu.

Hrvaški pa vsa čast za velik uspeh, a upam, da jih Francozi nabutajo. Zaradi Pogbaja in da ne bo treba še dvesto let poslušati Hrvatov. In nenazadnje, malo se pretirava okoli njihove reprezentance. Niso tako dobri kot se jih prikazuje, če ne se ne bi vlekli skozi šivankino uho proti Danski in Rusiji. Vida, Strinić, Pivarić ... To pač niso neki hudi kalibri, ampak so se končno dali na to, da nekaj naredijo na prvenstvu in se ne podelajo, kot so se v preteklosti, za kar jim je treba čestitati.
''The 90th minute at Anfield, in front of the Kop! Gary Neville told me that is his dream and I've just gone and done it!"
JOHN O'SHEA AFTER SCORING WINNER AT ANFIELD IN MARCH 2007
Uporabniški avatar
King_Cantona_7
Sir Alex Ferguson
 
Prispevkov: 5036
Pridružen: 29. marec 2008, 14:02:14

Re: Svetovno prvenstvo - Rusija 2018

OdgovorNapisal/-a Anderson#8 dne 12. julij 2018, 15:19:30



Angleži so igrali ogaben fuzbal. Kdor temu nasprotuje, ni gledal tekem. Igrali so neki odbit 5-1-2-2 sistem in vse kar so ustvarili so bile prekinitve, penali ter koti. Kot zgoraj tweet nakazuje, praktično nič iz igre. In vsakdo je vedel, da ko bodo dobili malce resnejšo repko, da bodo velike težave. Že proti Kolumbiji bi lahko leteli, pa je moral Uribe gol podirat pri penalih. Še 1x. Angleži so dali 12 golov na prvenstvu. 9 golov iz kota/penalov/prostega strela, 1 wondergoal Lingarda, en naključen strel ter Kanea, ko je gledal na tribune ter gol z glavo Allija po predložku, ko je Švedska lovila rezultat...

Če nadaljujem.. Njihove tekme? Tunizija, Panama, Belgija, Kolumbija, Švedska, Hrvaška. Tunizijce so komaj dobili v 92 minuti, Panama so praktično ribiči ter nobodyji, ko so igrali z svojo B ekipo so pušnili proti B ekipi Belgije, igrali so proti Kolumbiji ki je bila brez svojega najboljšega igralca ter premagali Švedsko, ki je itak 5x presegla pričakovanja z četrtfinalom. In iz tega izhaja spet tisti "angleški delusion", kjer zdaj mislijo da so končno nekaj naredili in da imajo ne vem kakšno generacijo, ki bo imela možnost za 2 leti osvojit kaj na EP. To je tako zmotno mišljenje, da kar glava boli. Kot je sam Gary Neville rekel, tako kot se je Angležem žreb odprl, se nikoli ne bo več in da je to zapravljena priložnost. Če pa mislijo tako igrat naprej in graditi na takšnem sistemu pa zelo hitro čaka klofuta, ker to da tvoja igra sloni na prekinitvah in kako boš našel Maguireja z glavo, ne bo šlo na dolgi rok.

Pa da ne bo pomote. NIti Hrvati niso pokazali nič posebnega v izločilnih bojih. So pa odigrali odlično v skupini(10x bolj zajebani kot Anglija), borbali in igrali proti vsaki ekipi ter se vračali v igro in treba je vedeti.. Govorimo o državi z 4M prebivalci, ki ima tako kot Slovenija, cca 30 igralcev na resnem nivoju. Iz kakšnega bazena oni izbirajo in iz kakega Francija, Anglija itd.... Ta "Dinamo + Mamič" generacija pa si zasluži zadnji hurrah, ker so nekateri res odlični igralci.
Uporabniški avatar
Anderson#8
Borkovič vol.2
 
Prispevkov: 10740
Pridružen: 13. november 2007, 18:30:58
Kraj: Pragersko

Re: Svetovno prvenstvo - Rusija 2018

OdgovorNapisal/-a Ra100 dne 12. julij 2018, 17:12:02

Anderson#8 je napisal:odbit 5-1-2-2 sistem


Glede igre se strinjam, ampak sistem je bil z ozirom na razpoložljive igralce zelo brihtno zastavljen. V marsičem celo inovativen. Pa tudi to, da zabijajo iz prekinitev, ni glih naključje - precej enega študija in treninga je moralo iti v takšne akcije, da različnim ekipam zabijajo gole iz kota.

Edina resna taktična kritika bi najbrž morala leteti na to, da bi včeraj morali imeti plan B za Hrvaško dominacijo v 2. polčasu. Sam tu je spet lahko bit pameten po tekmi, ker nekih preprostih rešitev za hrvaško sredino pač ni.

V končni fazi se da na včerajšnjo tekmo pogledati tudi iz drugega kota - da je poimensko izredno uborna angleška reprezentanca prišla do polfinala in tam namučila veliko bolj talentirano in zvezdniško hrvaško ekipo. Ker vendarle je dejstvo, da v Angliji trenutno nimajo fuzbalerja, ki bi bil v rangu Modriča ali Mandžukiča.
Uporabniški avatar
Ra100
Ne deli šnopsa z drugimi
 
Prispevkov: 4016
Pridružen: 25. september 2007, 6:15:51

Re: Svetovno prvenstvo - Rusija 2018

OdgovorNapisal/-a Anderson#8 dne 12. julij 2018, 17:35:52

Mogoče res, vem da so tudi dolgo časa pripravljali tak sistem. Ampak ne bomo pa tudi vedeli kako bi bilo če bi recimo postavil 4-2-3-1 ali 4-3-3, saj igralci za to definitivno so. Recimo Dalič je poizkušal varianto Kramarič oz. Brozovič, proti Rusom z Kramaričem, na bolj izenačenih z Brozovičem.

Pickford
Walker-Maguire-Stones-Young
Henderson-Dier-Lingard/Alli
Sterling-Kane-Rashford

Bilo je precej opcij glede tega, recimo tudi pred prvenstvom sem sam pričakoval da bodo igrali ali z Lingardom ali z Allijem, ne pa z obema. Mislim če bi prišel nekje iz jame na Tajskem(vsa čast vsem herojem, da ne bo pomote), ter videl rezultate na prvenstvu, bi rekel wow Anglija, kaj pa se je z njimi zgodilo? Tako pa ko vem kako in kaj je bilo, proti komu so igrali, kako so kalkulirali v skupini.. Polfinale izgleda lepo na papirju, realnost pa je precej drugačna. Finale je zame bil itak Francija-Belgija, IMO dve najbolj močni ekipi in škoda da je žreb močno baziral favorite v zgornjo polovico, spodaj pa se je po izpadu Španije vse še 5x bolj odprlo za nove repke..
Uporabniški avatar
Anderson#8
Borkovič vol.2
 
Prispevkov: 10740
Pridružen: 13. november 2007, 18:30:58
Kraj: Pragersko

Re: Svetovno prvenstvo - Rusija 2018

OdgovorNapisal/-a King_Cantona_7 dne 12. julij 2018, 19:38:33

Glej Ando, ko je United zmagoval iz dveh strelov na tekmi, te to ni nič motilo.

Nemčija je 2002 prišla do finala preko Paragvaja, ZDA in Južne Koreje. Z zmagami 1:0. Pa nihče tega ne izpostavlja, prišli so do finala. In Hrvaška isto, šlepali so se mimo Danske in Rusije. Izpostavlja se pa samo Angleže. Skupino so imeli težjo, to je res, ampak lahko njihove tekme pokomentiram tako - Nigerijo so zmagali z avtogolom in penalom, Islandijo v zadnji minuti, Argentina je bila pa katastrofalna. Torej, kakor vzameš. Tu lahko obračava besede in mečeva ven statistiko, da dokaževa svoje, vsak ima svojo interpretacijo ;)

Moti me pač, da Hrvaška včeraj ni imela do gola nič, ampak res nič, dosegli so ga iznenada, pošlepali so se mimo Danske in Rusije, o njih se govori pa kot da so nekaj najboljšega po Cruyffovi Nizozemski. Poleg tega, če bi Italija prišla tako do polfinala bi bili makaronarji smrdljivi pocasti. Hrvati so pa super momčad.
''The 90th minute at Anfield, in front of the Kop! Gary Neville told me that is his dream and I've just gone and done it!"
JOHN O'SHEA AFTER SCORING WINNER AT ANFIELD IN MARCH 2007
Uporabniški avatar
King_Cantona_7
Sir Alex Ferguson
 
Prispevkov: 5036
Pridružen: 29. marec 2008, 14:02:14

Re: Svetovno prvenstvo - Rusija 2018

OdgovorNapisal/-a infinity dne 12. julij 2018, 21:23:02

Da se malo obregnem ob tisto, da je bil Lingard najslabši. Včeraj sem bolj bežno spremljal tekmo, ampak vseeno videl Hendersona, ki je nabijal tisto žogo v 3pm. Če je bil slabši kot on...

Lingard je imel zelo dobro SP. Standardno pretekel največ na tekmi, statistično se najmanj časa sprehajal po igrišču in nasploh ima gibanje vrhunsko, zato pa se je tudi zabetoniral v prvo postavo.

To da so Angleži nevarni iz prekinitev je pa samo velik plus. Bolj me čudi, da ima neka reprezentanca, ki je skupaj kratek čas, dodelane akcije iz prekinitev, medtem ko pri Unitedu je povsem drugačna zgodba.

Angležem se med drugim pozna tudi to, da ni več pravega klubskega rivalstva med nogometaši. Kot je Ferdinand rekel že pred časom, včasih niso bili sposobni preklopiti miselnosti in odigrati skupaj z nekaterimi, ki so jim vse druge mesece predstavljali glavne konkurente. Zadeva, ki jo sam malo pogrešam, ker me za ang. reprezentanco niti malo ne gane.
Uporabniški avatar
infinity
Sir Matt Busby
 
Prispevkov: 9214
Pridružen: 16. avgust 2007, 19:35:02

Re: Svetovno prvenstvo - Rusija 2018

OdgovorNapisal/-a zimi dne 13. julij 2018, 10:04:03

King_Cantona_7 je napisal:Hrvaški pa vsa čast za velik uspeh, a upam, da jih Francozi nabutajo. Zaradi Pogbaja in da ne bo treba še dvesto let poslušati Hrvatov. In nenazadnje, malo se pretirava okoli njihove reprezentance. Niso tako dobri kot se jih prikazuje, če ne se ne bi vlekli skozi šivankino uho proti Danski in Rusiji.


Kaj če bi kr v Sloveniji začeli? :) Od kdaj je v vseh medijih agenda, da MORMO za Hrvate navijat? Vsak dan vsaj en članek o njih, kako so dobri, kako smo bili skupna država, kako si majhen in zakompleksan, če jim ne privoščiš uspeha ... razumem, da ima Lavrenčič monopol nad komentiranjem Hrvatov (od znanega navijanja za Kostelića, "Dajmo Ivo! Raje on kot pa trije Avstrijci"), ampak ti stavki med prenosom: "moramo privoščiti sosedom". Meni se tega res ne da poslušat.
Pa so Hrvati v zadnjih letih postali bolj gledljiva repka v večini športov (ko so odšli razni Goluža, Šimunič in podobni) in sta mi Modrić in Rakitić klasa igralca, zato bi jim(a) privoščil uspeh. Ampak s tem forsiranjem pa res pretiravajo.
Dvomim, da so Hrvati toliko o nas poročal med basketom in toliko pisali, zakaj je treba za Slovenijo navijat. Morda pred finalom, ker je Slovenija bila manjše zlo kot Srbija :)

Ne razumem zakaj nekdo misli, da če si privoščil Angležem si avtomatsko proti Hrvatom. Je že en tukaj napisal, da bi Unitedu dejansko koristilo, če bi Rashford, Jones, Lingard, Young prišli nazaj z naslovom in se jih bi s tem malo razbremenilo. Enako sem Sterlingu privoščil super prvenstvo, ker tolk sranja kot ga on dobi od medijev, ga najbrž samo še Pogba. Zato bi bil vesel dobre partije Pogbaja v finalu in da se ta uspeh prenese na igrišče Old Trafforda.
Uporabniški avatar
zimi
mi ci
 
Prispevkov: 5777
Pridružen: 16. avgust 2007, 16:46:39
Kraj: Celje

Re: Svetovno prvenstvo - Rusija 2018

OdgovorNapisal/-a King_Cantona_7 dne 13. julij 2018, 15:56:42

Pač jugo patetika, ki se je žal ne bomo znebili še tisoč let in nas bo razžirala in razdvajala do končnega propada. Zame, ki sem rojen leta 92, je kakršnokoli povezovanje z "brati" Hrvati žalitev, da ne govorim o posiljevanju z mislijo, da moram za njih navijati, ker smo bili del skupne države. Ravno toliko kot z avstro-ogrsko, pa mi zaradi tega verjetno ni še nihče rekel, da moram privoščiti sosedom Avstrijcem? Možno samo v Sloveniji.

Kolumna Dabanovića na MMC-ju. Kak osel, sploh pa kaj se on oglaša v povezavi s Hrvati, ko nam je s koračo zajebal euro.
''The 90th minute at Anfield, in front of the Kop! Gary Neville told me that is his dream and I've just gone and done it!"
JOHN O'SHEA AFTER SCORING WINNER AT ANFIELD IN MARCH 2007
Uporabniški avatar
King_Cantona_7
Sir Alex Ferguson
 
Prispevkov: 5036
Pridružen: 29. marec 2008, 14:02:14

Re: Svetovno prvenstvo - Rusija 2018

OdgovorNapisal/-a Ra100 dne 14. julij 2018, 8:52:57

Če pustimo to "bratstvo in jedinstvo" ob strani, bodo Hrvatje veliko simpatij pobrali že čisto iz tega vidika, da so majhna reprezentanca, ki se je prebila do vrha. Tista tvoja primerjava z Italijani je zato malo mimo, ker gre v primeru enih za nogometno velesilo, v drugi pa za totalne outsiderje; deželo s par milijoni ljudi, ki bi po vsej logiki morali biti zadovoljni že s tem, da se sploh kvalificirajo na prvenstvo.

Tudi take stvari je treba videti v kontekstu; bolj kot za poveličevanje (primerjav z Nizozemci 74' sam nisem zasledil) gre za pomilovanje (češ, lej te boge reveže, kako daleč so se pregrizli). V končni fazi imajo tudi Islandci od zadnjega Eura obilo simpatizerjev, čeprav igrajo v taktičnem smislu precej osnoven nogomet.
Uporabniški avatar
Ra100
Ne deli šnopsa z drugimi
 
Prispevkov: 4016
Pridružen: 25. september 2007, 6:15:51

Re: Svetovno prvenstvo - Rusija 2018

OdgovorNapisal/-a Anderson#8 dne 15. julij 2018, 18:04:29

Paul Pogba svetovni prvak. Čestitke. Ta Francija sicer ne igra neki specialni nogomet, ampak jebo mater imajo izjemno ekipo.
Uporabniški avatar
Anderson#8
Borkovič vol.2
 
Prispevkov: 10740
Pridružen: 13. november 2007, 18:30:58
Kraj: Pragersko

Re: Svetovno prvenstvo - Rusija 2018

OdgovorNapisal/-a King_Cantona_7 dne 15. julij 2018, 18:40:23

Super za Pogbaja.

Zasluženo Francija.
''The 90th minute at Anfield, in front of the Kop! Gary Neville told me that is his dream and I've just gone and done it!"
JOHN O'SHEA AFTER SCORING WINNER AT ANFIELD IN MARCH 2007
Uporabniški avatar
King_Cantona_7
Sir Alex Ferguson
 
Prispevkov: 5036
Pridružen: 29. marec 2008, 14:02:14

Re: Svetovno prvenstvo - Rusija 2018

OdgovorNapisal/-a zimi dne 15. julij 2018, 19:36:36

Anderson#8 je napisal:Ta Francija sicer ne igra neki specialni nogomet, ampak jebo mater imajo izjemno ekipo.


Škoda, ker s to ekipo bi lahko bilo še bolj spektakularno. Je bilo na dobro finale.
Uporabniški avatar
zimi
mi ci
 
Prispevkov: 5777
Pridružen: 16. avgust 2007, 16:46:39
Kraj: Celje

Re: Svetovno prvenstvo - Rusija 2018

OdgovorNapisal/-a Ra100 dne 15. julij 2018, 20:25:07

Ne vem, če je bilo res 'dobro', po kakovosti nogometa sigurno ne. Tako kot finale CL bi ga prej opisal kot 'zabavno' v čisto cirkuškem smislu.
Uporabniški avatar
Ra100
Ne deli šnopsa z drugimi
 
Prispevkov: 4016
Pridružen: 25. september 2007, 6:15:51

Re: Svetovno prvenstvo - Rusija 2018

OdgovorNapisal/-a zimi dne 15. julij 2018, 22:01:10

Bolje kot bunkerašica 1:0.
Uporabniški avatar
zimi
mi ci
 
Prispevkov: 5777
Pridružen: 16. avgust 2007, 16:46:39
Kraj: Celje

Re: Svetovno prvenstvo - Rusija 2018

OdgovorNapisal/-a Ra100 dne 16. julij 2018, 7:36:03

Kot rečeno, odvisno, kako gledaš. Super zabava, ampak slab nogomet. Čez 20 let bodo ljudje gledali posnetke te tekme in se praskali po glavi, kako sta lahko najboljši ekipi sveta druga drugi prepustili 4 amaterske gole, ne da bi si ob tem s kakim tehničnim presežkom priigrali dve resni šansi - na najpomembnejši tekmi, ki jo pozna šport.
Uporabniški avatar
Ra100
Ne deli šnopsa z drugimi
 
Prispevkov: 4016
Pridružen: 25. september 2007, 6:15:51

Re: Svetovno prvenstvo - Rusija 2018

OdgovorNapisal/-a zimi dne 16. julij 2018, 9:14:02

Jaz se bom praskal in spraševal, če sta to res bili 2 najboljši ekipi na svetu. Men je bla vredu tekma, glede manjka kvalitete se pa lahko strinjam.

Sicer pa očitno en hud chant za Kanteja:
Il est petit, il est gentil,
Il a bouffé Léo Messi,
Bientôt sur les Champs Élysées,
N’Golo Kanté

Uporabniški avatar
zimi
mi ci
 
Prispevkov: 5777
Pridružen: 16. avgust 2007, 16:46:39
Kraj: Celje

Re: Svetovno prvenstvo - Rusija 2018

OdgovorNapisal/-a Anderson#8 dne 16. julij 2018, 15:47:05

Jaz bom kar sedaj že napisal, ker vidim da bo to vodilo za naprej pri Paulu Pogbi. Zdaj se piše in bluzi, kako je na SP to bil PRAVI Pogba, kako je igral popolnoma drugače in da je to nekaj čisto drugega kot pri Unitedu. Ammm, ne. Totalen bullshit. Edino če je Jose vedno vedel in je Paul v bistvu defenzivni vezist oz. deep lying playmaker, ki služi samo za pošiljanje dolgih žog v prostor.

Pogba je igral dobesedno poravnan v liniji z Kantejem ter bolj ali manj branil svoj gol proti Argentini, Belgiji in Hrvaški. Nobenih super ofenzivnih potez ni bilo, nobene dominacije(Belgija in Hrvaška sta jih krepko gnala na vezi), govori pa se kako je Deschamps odklenil pravo Pogbo iz Juventusa, kjer je slednji dominiral. Jaz tega nisem videl, tudi edini gol Pogbe(resda v finalu) je prišel po slučaju, ker se je žoga odbila na njegovo nogo. Ampak navijači ter mediji so odločili, da se bo ta WC vodil kot "benchmark" za naprej in če Pogba ne bo igral dobro, bo krivec Jose, United in njegovi soigralci. Me prav zanima kako bo, ker je že Martial FC čaščenje precej mogočno, Pogba pa je še nekaj nivojev višje pri United fanih.
Uporabniški avatar
Anderson#8
Borkovič vol.2
 
Prispevkov: 10740
Pridružen: 13. november 2007, 18:30:58
Kraj: Pragersko

Re: Svetovno prvenstvo - Rusija 2018

OdgovorNapisal/-a zimi dne 16. julij 2018, 15:56:21

Anderson#8 je napisal:govori pa se kako je Deschamps odklenil pravo Pogbo iz Juventusa, kjer je slednji dominiral. Jaz tega nisem videl,


Jaz tudi ne. Če bi igral pol tolk koker skače in frise poka, bi bil kandidat za zlato žogo.
Uporabniški avatar
zimi
mi ci
 
Prispevkov: 5777
Pridružen: 16. avgust 2007, 16:46:39
Kraj: Celje

Re: Svetovno prvenstvo - Rusija 2018

OdgovorNapisal/-a Ra100 dne 16. julij 2018, 18:25:54

Razlika v perspektivi je po mojem samo v tem, da je v francoski reprezentanci eden od 11 igralcev, v Unitedu pa prvi zvezdnik. V praksi to pomeni, da pri Francozih lahko pokaže slabe predstave in napake, ne da bi kdo iz tega delal dramo, v klubu pa nima tega privilegija.
Uporabniški avatar
Ra100
Ne deli šnopsa z drugimi
 
Prispevkov: 4016
Pridružen: 25. september 2007, 6:15:51

Prejšnji

Vrni se na Šport

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost

cron