Napisal/-a King_Cantona_7 dne 13. november 2009, 13:56:50
Vsekakor sta kluba z izjemno zgodovino in tradicijo, kar zelo spoštujem. Veste da mi v nogometu veliko pomeni tradicija pri Manchester Unitedu. Tako da glede tega nič ne rečem. Old Firm je poslastica, gledati v živo in doživeti vzdušje tega derbija mora biti nekaj posebnega.
Govorite da kluba nista vaška. Seveda nista, a kljub temu sem še vedno mnenja, da bi končala v spodnji polovici lestvice. Seveda lahko tu vsak po svoje pametujemo, kluba bi morala res odigrati sezono v PL, da bi videli njun rezultat. Po igralskem kadru je kar nekaj klubov iz PL v letošnji sezoni, ki so v spodnji polovici lestvice, neprimerno boljši od Celtica in Rangersov. Ti klubi so npr. Everton, West Ham, Fulham, Blackburn... Pa poglejte prvih 10 klubov v PL in se vprašajte ali res realno tam lahko pričakujemo škotska predstavnika. Edino Burnley in Stoke sta presenečenje, takšna presenečenja pa so v PL vsako leto. In zaradi takšnih presenečenj so v spodnji polovici klubi kot sta West Ham in Everton, ki sta bila lani neprimerno višje. Njuno mesto pa vemo da je med prvo deseterico.
Poglejte npr. Newcastle. Vsako leto favoriti za mesta, ki vodijo v Evropo, čeprav se je vedelo da je luzerski klub. In nato je sledil nepričakovani izpad. Nepričakovani? Ne zaradi iger, ki so bile obupne, ampak zaradi IMENA kluba. Da zaradi imena, samo zato ker je Newcastle, pač presenetljivo, da je izpadel. Tako tudi Celtic in Rangers ne moreta biti realno med prvo deseterico samo zaradi imena. Še v škotski ligi včasih komajda zmagajo. Tako da moje mnenje je, da bi bilo njuno mesto sigurno v spodnji polovici, vprašanje je če bi bili sploh nad 14. mestom...
''The 90th minute at Anfield, in front of the Kop! Gary Neville told me that is his dream and I've just gone and done it!"
JOHN O'SHEA AFTER SCORING WINNER AT ANFIELD IN MARCH 2007