EPL 22.krog, Manchester United:Burnley, 16.1.10 ob 16:00

EPL, FA, CC v sezoni 2009/10 - Arhiv

Moderator: Hudički

Re: EPL 22.krog, Manchester United:Burnley, 16.1.10 ob 16:00

OdgovorNapisal/-a mirnaunited dne 16. januar 2010, 18:05:31

Do prvega gola smo spet smrdel do bog ve kje, pol se nam je pa odprlo. Tko kot skos govorimo, če prvi zadanemo bomo dali zihr še kak gol, drugače bo pa šmorn in tko tudi je.
Obramba bla dans naš edini večji minus. Dobro da se je vrnu VDS in odlično odbranu tekmo. Preveč pa se igra na predložke in v globino z dolgimi žogami. No ena nam je ratala( Diouf), vsaj nekaj. Drugače se je pa lepo vidlo kako smo nevarni po tleh. Ronaldo je vedno s krila vleku proti sredini in pokal po golu, ali pa podal potem proti krilu in s tem malo premešal obrambo nasprotnika. Uglavnem, pogruntat bo treba eno konstanto taktiko.
Berba končno zadel spet in upam da se mu je odprlo. Dans je bil kar vredu in se je trudil in pomagal povsod. Škoda za tisto zgrešeno, ampak vredu. Rooney tudi lepo mirno zaključu in pa seveda Diouf. Lep prvi gol in upam da ga SAF še uporabi. Zdel se mi je zlo soliden v teh 15 min. ki jih je dobil in na koncu tudi dokazal. Lepa lepa. Rad bi ga videl v prvi enkrat da vidim kak se ujame z Rooneyem ali Berbo in da se ga oceni skozi celo tekmo.
Bring on City :twisted:
UNITED!!!
Uporabniški avatar
mirnaunited
hehe :D lol
 
Prispevkov: 2133
Pridružen: 16. avgust 2007, 10:41:08
Kraj: Mirna

Re: EPL 22.krog, Manchester United:Burnley, 16.1.10 ob 16:00

OdgovorNapisal/-a yoco dne 16. januar 2010, 18:06:57

koka-kola je napisal:Se samo meni zdi al navijači res vzklikajo USA na trenutke?

Bravo Mama;)

Jz sm tut kr mav cudn gledov! :D
Uporabniški avatar
yoco
The real Keano
 
Prispevkov: 604
Pridružen: 26. april 2008, 20:01:51

Re: EPL 22.krog, Manchester United:Burnley, 16.1.10 ob 16:00

OdgovorNapisal/-a Kisučan dne 16. januar 2010, 18:07:55

Ja res je zanimivo, da so vsi trije goli padli iz akcij po sredini in res nevem zakaj toliko predložkov ko pa je jasno da tako ne bomo zadeli (iz kotov pa sploh ne).
Kisučan
One of the 24th Evra's siblings
 
Prispevkov: 169
Pridružen: 29. december 2008, 15:53:00

Re: EPL 22.krog, Manchester United:Burnley, 16.1.10 ob 16:00

OdgovorNapisal/-a warioth dne 16. januar 2010, 18:09:14

Super rezultat, sicer sama igra ni bila neka vrhunska. Predvsem prvi polčas je bil švoh. Sicer lepo, da je Rooney spet piknu enga in Berba tudi, toda sredina je bila zelo zanič. Carrick in Sholes pod nivojem,...tudi obramba.. Evans zmeden, Gary počasen,...

Nani ni bil tako slab pa Valencija je tudi odigral solidno. Sicer sta oba nekoliko pretiravala s predložki.

Proti težjemu nasprotniku bi teško osvojili vse tri točke.

Mamo pa nekaj razlogov tudi za veselje. 3 točke, večja motivacija, VDS in pa DIOUF!!!
Uporabniški avatar
warioth
Welsh Wizard
 
Prispevkov: 880
Pridružen: 16. avgust 2007, 11:29:08

Re: EPL 22.krog, Manchester United:Burnley, 16.1.10 ob 16:00

OdgovorNapisal/-a Metatron dne 16. januar 2010, 18:11:12

@mirna a ni Berba zadel na zadnih 3 tekmah na katerih je igral?

btw, gledu sem sam drugi polčas (pa zadnji 2 min prvega), pa morem rečt, da Nani ni bil tako slab kot ga eni delajo. Edino kjer je res gnojil (razen zgrešenega strela), je njegovo cincanje, ko se je ustavil in 10 sekund odločal kaj bo storil. Ampak isto stvar dela Valencia, na drugem krilu.
There are 10 million, million, million, million, million, million, million, million, million particles in the universe that we can observe, your momma took the ugly ones and put them into one nerd!
Uporabniški avatar
Metatron
Sir Bobby Charlton
 
Prispevkov: 1160
Pridružen: 9. november 2008, 19:05:21

Re: EPL 22.krog, Manchester United:Burnley, 16.1.10 ob 16:00

OdgovorNapisal/-a Anderson#8 dne 16. januar 2010, 18:16:47

Na koncu vse dobro, vse fajn... Zmaga je seveda dobra popotnica za City away, vendar tam bo čisto tretja ekipa predvidevam.

Obrambo morem pokarat, ker so bili grozni. Prav treso sem se ob vsakem napadu Burnleya. Neville je tako počasen, da bi še ga polž prehitel, kaj šele en Nugent. Brown in Evans, pa takole ne bosta mogla nadaljevat. Evra je bil ok, sploh v napadu veliko. Van der Sar pa :oops: , zakaj nisi rojen 10 pozneje... :cry:

Veza tako tako. Valencia zelo dobro, nekaj zares uporabnih predložkov, ki bi jih recimo Mama brez težav kucno. Carrick je razočaral, zares. Ne vem, kaj mu je bilo danes. Scholes semi mislil da bo zapustil igro 10-15min po drugem polčasu, ampak potem ni. Drugače soliden. Nani je presenetil, imel je res nekaj zgrešenih žog, ampak je bilo dosti več lepih podaj, driblingov in tiste veličastne škarjice, upam da še dobi šanso v prihodnjih tekmah. Rooney bi lahko dal več golov ampak je ok. Gol in podaja je ok.

Berbatova bom kar priznal, preklel in prefukal ob tisti tap-in situaciji in sem mu želel najslabše. Potem je zabil srečen gol in nas na nek način rešil. Drugače je odigral solidno tekmo, vendar pa zna tudi še mnogo bolje.

Menjave so bile super. Sploh Mame, ki je zabil gol, in res svaka čast našemu scoutingu, ki je znova našel nekaj dobrega za male pare. Komaj čakam da ga vidim, ker se vidi da ima potencial in njegovi fizični atributi so izjemni. Anderson pa tudi zelo dober, podaja Berbatovu izjemna, in tudi nekajkrat je lepo lepo našel nasprotnika. City in Hull more imeti garant prvo, da lahko pokaže svojo igro. Owen tudi ok, vendar pa premalo časa. Mogoče vs City ali Hull več od njega...

Sedaj gremo k Cityju, ki ima za 15min tekmo vs Everton. Bomo videli kako bo v torek, vsekakor pa obramba ne sme delati takšnih napak v obrambi. Benjani, Bellamy, Tevez in kdorkoli bo to brez desnega očesa not spravil :lol:
Uporabniški avatar
Anderson#8
Borkovič vol.2
 
Prispevkov: 10740
Pridružen: 13. november 2007, 18:30:58
Kraj: Pragersko

Re: EPL 22.krog, Manchester United:Burnley, 16.1.10 ob 16:00

OdgovorNapisal/-a gregx dne 16. januar 2010, 18:20:56

Ne vem če je pametno, da Berbatov takole odlaga operacijo. Ko je bil zamenjan je vidno šepal.
Očitno smo dobili še enga dobrega napadalca v Dioufu. Tud Nani je danes odigral kar solidno, upam da dobi v naslednjih tekmah še kakšno priložnost pa magari na desni, da se Valencia malo odpočije.
Obramba pa tako tako, komaj čakam, da se vrneta Vida in Rio.
"Can United score... they always score"
Uporabniški avatar
gregx
Sir Alex Ferguson
 
Prispevkov: 5800
Pridružen: 24. avgust 2008, 19:10:51

Re: EPL 22.krog, Manchester United:Burnley, 16.1.10 ob 16:00

OdgovorNapisal/-a infinity dne 16. januar 2010, 18:34:02

Ma težko verjamem da se strinjam z Anderson#8, ampak vsekakor sem videl prvi polčas podobno kot on. Ne vem kako se vam je lahko zdel prvi polčas slab, če pa smo glede na prejšne tekme prvič celo nekaj ustvarjali. Pod lepem času je vsaj spominjalo na nekaj spodobnega. In ne vem zakaj bi rinli po sredini, če je tam bila tam huda gužva, medtem ko pa sta oba boka bila popolnoma odprta za Nanija in Valencio. Ko pa smo rinli skozi sredino, pa se pojavljajo očitki da se drkajo z nekimi petkami pred 16m prostorom, noben pa ne da konkretnega predložka. Danes jih je bilo malo morje. Res dolgo že ne da bi spravili toliko žog proti napadalcem kot pa danes.

Pa čeprav je unčikovitost bila podn pa so žoge letele vse preveč čez gol. Ampak vsaj poskušali smo nekaj napram prejšnim tekmam. Mogoč edino me moti, da ni nekega sporazumevanja med igralci. Toliko žog so drug drugemu pobrali s priložnosti, da je kr smešno. Parkrat se je zgodilo, da je kakšen igralec za drugim bil v precej boljši poziciji za strel z glavo. Pa po eni strani tudi ne razumem zakaj vsi pošiljajo predložke na Rooneya, če naj bi Berba bil precej boljši v igri z glavo. Še vedno ostajam mnenja da se Berbatovih sposobnosti ne izkorišča dovolj.

Čeprav mi gre Nani na kurac s svojim odnosom do igre in jezikanjem, pa je vseno še vseno bolj koristen ( vsaj kolikor je danes pokazal) kot pa kakšen Obertan. Glede na to, kakšen čas že ni dobil priložnosti, je danes odigral zelo dobro tekmo. Nakljub temu da je zgrešil kako žogo. Skupaj z Valencio sta danes trgala po bokih, pa spravila sta tudi dovolj uporabnih predložkov za napadalca. Zame je predvsem igra po bokih dobila nek napredek glede na zadnje predstave. Tudi Neville in Evra sta dovolj dobro sodelovala v napadalnih akcijah. Predvsem Evra se je spet odlično vključeval v napad. Tudi samo sodelovanje Evra-Nani je bilo precej boljše kot pa sodelovanje Evra-xxxxx na drugih tekmah.

Obramba pa kot prejšne tekme, pravi obup. Brown in Evans vsekakor ne igrata na svojem nivoju. Skupaj sta totalno neuigrana. Brez nekega liderja - Vidič/Rio kot kaže le ne gre. Že samo eden od teh dveh je na igrišču, potem tudi Brown/Evans delujeta precej boljše. Še vedno ostajam mnenja, da Brownu precej boljše odgovarja RB. Neville je res počasen, ampak mi še vedno deluje bolje kot pa Rafael, ki ima letos vse preveč prepira na svoji strani. O'Shea je kot kaže pravi bog trenutno za vse na RB.

Pritoževanje čez Berbatova da je menjan prehitro. Zgledalo je da tip igra v kr poštenih bolečinah, tako da že teh 70 minut je bilo pomoje preveč za njegovo nogo. Tudi njegova predstava tokrat je bila zelo solidna. Pa čeprav je zgrešil nemogoče, ampak kurc, nastavil si je žogo tud z nemogoče pozicije za marsikaterega napadalca. Zadetek malo srečen, ampak kurac, daje zadetke. Tudi v drugi zadetek je bil vpleten. Tudi tam je lepo streljal. Vsekakor zadovoljiva predstava, še posebej če upoštevam dejstvo da je pogosto šepal po igrišču.
Uporabniški avatar
infinity
Sir Matt Busby
 
Prispevkov: 9214
Pridružen: 16. avgust 2007, 19:35:02

Re: EPL 22.krog, Manchester United:Burnley, 16.1.10 ob 16:00

OdgovorNapisal/-a ManRed dne 16. januar 2010, 18:40:53

Na koncu smo le zadeli in potem se nam je nekako odprlo. Do gola Berbatova pa te res stisne driska, bi lohk tolk prej že vodili. United bi moral vsako tekmo začeti z 1:0, da bi bil razbremenjen in normalno igral. Hull bo to še najbrž dovolu, CIty pa z super uper motivom tega ne. Upajmo, da se naši ne bodo pustili ponižat. Pa ne ker ne bi bili dovolj kvalitetni, sam bo SAF skoraj zagotovo dal not 3-tjo ekipo, CIty pa na polno.

VDS - Livel al dva nad PIG-om in Fosterjem. Daje mirnost in dobro tala žoge.
Neville - Sej ni slab, sam počasen pa je.
Brown, Evans - Ne tolk prerpičljivo kot bi hoteli.
Evra - Zopet dober, najboljši obramni in ogromno pomagal v napadu

Valencia - Eden boljših na igrišču, ogromno predložkov, eden je ratow.
Scholes, Carrick - ne najboljše danes oz. povprečno
Nani - Super da je nazaj. Eno napadalno krilo več ne more škoditi. Čim več šans mu zdej dat, da pride v eno konstatno formo

Rooney - Gol in asistenca, super. Igra na splošno - meeh.
Berbatov - Zadel tretjič zapored, kar je super. Gola ni treba vedno dat na spektakularen način !

Anderson - Kar ene par dobrih podaj, poživil igro. Super.
Owen - Prišel in mel nekaj dotikov, se vračal skoraj na sredino.
Diouf - Mame je zadel in nakazal, da zna bit kaj iz njega, najbrš bo dobival redno šanse do konca leta...
Uporabniški avatar
ManRed
Busby babe
 
Prispevkov: 3017
Pridružen: 19. avgust 2007, 18:38:18

Re: EPL 22.krog, Manchester United:Burnley, 16.1.10 ob 16:00

OdgovorNapisal/-a Metatron dne 16. januar 2010, 18:41:10

@infinity

mislim da mamo mi, ki se pritožujemo nad petkami okol 16m v mislih predvsem strele z razdalje, oz da bi morda kdo namesto podajanja nazaj se probu obrnit in sam kaj nardit (1x danes Diouf sam mu ni ratalo).
There are 10 million, million, million, million, million, million, million, million, million particles in the universe that we can observe, your momma took the ugly ones and put them into one nerd!
Uporabniški avatar
Metatron
Sir Bobby Charlton
 
Prispevkov: 1160
Pridružen: 9. november 2008, 19:05:21

Re: EPL 22.krog, Manchester United:Burnley, 16.1.10 ob 16:00

OdgovorNapisal/-a infinity dne 16. januar 2010, 19:09:48

Od kdaj pa igra United na neke strele z razdalje. Prejšna leta je edino Ronaldo bil sposoben zadeti kakšen gol od daleč. Trenutno edino Scholes ima kvaliteten strel od daleč. Da bi se probali sami nekaj obračat pa poskušat v tisti gneči, ko je prostora glih za kako miš. In to se ti zdi bolj produktivno kot pa predložki v 16m prostor? Imeli smo Teveza ki je tako pogosto sam poskušal narediti nekaj v gneči. Pa se je ponavadi govorilo o egoizmu, pa da poskuša ravno tam, kjer ni prostora. Mogoče Ronaldo je bil res sposoben storiti kaj sam. Trenutno dvomim da je kdo takšen.

Pa vedno sem imel mnenje, da je potrebno igro čem bolj raztegnit preko bokov, če je na sredini prevelika gneča. In danes je bilo prostora na bokih še pa še. In to smo izkoriščali zelo dobro. Res ne vem, zakaj bi na današnji tekmi bili potrebni neki streli z razdalje, če smo žogo brez težav spravljali v kazenski prostor? Pa tudi ne vem zakaj bi danes mogli poskušati z individualnimi akcijami, če pa smo timsko igrali in so si polpriložnosti sledile po vrsti. V napadu danes vsekakor nismo bili tako obupni kot prejšne tekme, ko smo bolj kot ne rinli zgolj po sredini.

EDIT: Tudi Gibsonov strel od daleč nima ravno visoko verjetnost da najde cilj, še posebej če je vojska igralcev na sredini ves čas pripravljena za blokado.

Dodam še tole glede predložkov. Edino kar me moti glede tega, je res tisto cincanje pa drkanje žoge par sekund pred predložkom, namesto da bi vsekali res kak oster predložek. Ampak vseno ostaja dejstvo, da s predložki smo vsaj postali nevarni (končno malo več strelov na gol, in ne več kakšna 2 na polčas kot smo bili vajeni skozi zadnje tekme), da smo končno malo razširili igro. In tudi predložki niso bili enolični, ampak smo videli lahko vse. Od visokih, nižjih, podaj na rob 16m prostora,...
Zadnjič spremenil infinity, dne 16. januar 2010, 19:44:10, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
infinity
Sir Matt Busby
 
Prispevkov: 9214
Pridružen: 16. avgust 2007, 19:35:02

Re: EPL 22.krog, Manchester United:Burnley, 16.1.10 ob 16:00

OdgovorNapisal/-a warioth dne 16. januar 2010, 19:31:31

Na Gibsona si pozabil :) Ampak problem pri njem da edino to zna... strel od daleč
Uporabniški avatar
warioth
Welsh Wizard
 
Prispevkov: 880
Pridružen: 16. avgust 2007, 11:29:08

Re: EPL 22.krog, Manchester United:Burnley, 16.1.10 ob 16:00

OdgovorNapisal/-a gregx dne 16. januar 2010, 19:40:33

warioth je napisal:Na Gibsona si pozabil :) Ampak problem pri njem da edino to zna... strel od daleč

Če bi mel Anderson tak strel kot Gibson Slika
"Can United score... they always score"
Uporabniški avatar
gregx
Sir Alex Ferguson
 
Prispevkov: 5800
Pridružen: 24. avgust 2008, 19:10:51

Re: EPL 22.krog, Manchester United:Burnley, 16.1.10 ob 16:00

OdgovorNapisal/-a Ra100 dne 16. januar 2010, 19:42:55

Kot sem rekel že ob polčasu.. Če bi igrali proti malo boljši ekipi, bi spet poslušali jok in škripanje z zobmi. Berba je ne glede na gol še vedno razočaranje. Danes je šlo v kazenski prostor več kot dovolj obetavnih žog zanj, od tega je uspel stisnit en bogi gol (pa še ta strel bi šel v roke Jensnu, če se prej ne bi odbil). Kaj ti pomaga super štopanje, če potem fališ iz 5 metrov? Če je point v poškodbi, pol ga je bolš hitro odpeljat na operacijo.
Drugi hud problem je obramba. Spustili so ene par dokaj grdih žog in kaj lahko bi nas tale bogi Burnley spravil v probleme, če bi imeli enega spodobnega napadalca.

Ampak na koncu vendarle nekaj plusov. Nani je bil zelo soliden, ravno tako Andy in Valencia (dan za latinote), Mame se je tudi lepo trudil in si na koncu zasluženo prigaral gol. Svaka čast in le tako naprej.
Uporabniški avatar
Ra100
Ne deli šnopsa z drugimi
 
Prispevkov: 4016
Pridružen: 25. september 2007, 6:15:51

Re: EPL 22.krog, Manchester United:Burnley, 16.1.10 ob 16:00

OdgovorNapisal/-a Anderson#8 dne 17. januar 2010, 1:20:46

Slika

No comment, izjemna slika :lol: :lol:
Uporabniški avatar
Anderson#8
Borkovič vol.2
 
Prispevkov: 10740
Pridružen: 13. november 2007, 18:30:58
Kraj: Pragersko

Re: EPL 22.krog, Manchester United:Burnley, 16.1.10 ob 16:00

OdgovorNapisal/-a Scum4ever dne 17. januar 2010, 1:22:18

yoco je napisal:Se samo meni zdi al navijači res vzklikajo USA na trenutke?


To so bli navijači Burnley-ja
Uporabniški avatar
Scum4ever
Ni glasbenik, bobnar je!
 
Prispevkov: 1463
Pridružen: 16. avgust 2007, 12:32:46
Kraj: Lj

Re: EPL 22.krog, Manchester United:Burnley, 16.1.10 ob 16:00

OdgovorNapisal/-a markm dne 17. januar 2010, 9:39:21

Diof-->Nani 2, kr se tiče proslavlanja zadetkov :D
Uporabniški avatar
markm
Cantona's virtual brother
 
Prispevkov: 769
Pridružen: 17. januar 2008, 23:09:19

Re: EPL 22.krog, Manchester United:Burnley, 16.1.10 ob 16:00

OdgovorNapisal/-a sLOVEnia FOR UNITED dne 17. januar 2010, 12:04:26

Za razliko od večine, pa sem mnenja da Nani ni pokazau pou kurca....2 krat je probau s strelom,pa je šlo proti golobom,pa mislim da je šlo ene 80% podaj direkt na nogo nasprotniku.
Uporabniški avatar
sLOVEnia FOR UNITED
General manager of OT
 
Prispevkov: 364
Pridružen: 9. februar 2009, 12:53:24
Kraj: Črnomelj

Re: EPL 22.krog, Manchester United:Burnley, 16.1.10 ob 16:00

OdgovorNapisal/-a Matija dne 17. januar 2010, 12:22:01

Spet je vsega kriv Nani. Včeraj je bil zelo dober. Bil je eden izmed redkih, ki je upal streljati od daleč, kar je v taki tekmi le plus. Če recimo ne zadene, se pa lahko žogo odbije do koga, ki lahko pospravi žogo v gol. V prejšnjih letih je Ronaldo na tak način prispeval kar precej zadetkov.

Včeraj dobra predstava. Čeprav me je zmotila predvsem zelo slaba igra v obrambi. Neville je z leti postal izjemno počasen, kar je razumljivo. Pomagati bi mu moral drugi izmed centralnih branilcev, ne pa da je sam ostal v dvoboju z napadalcem. Igra v napadu je bila dobra. Zelo veliko je bilo predložkov v kazenski prostor. Mislim, da je bilo pravilno, saj se je United prejšnje tekme prebijal skozi sredino, kjer ni uspelo nič. Nekateri ste tokrat kritizirali predložke v kazenski prostor, na prejšnji tekmi ste pa govorili ravno obratno, da bi morali poskušati ravno s predložki. Proti kakšnemu Stoku, ki ima vse igralce 1,90 to ne bi uspelo, če pa nasprotnikovi branilci niso ravno visoki pa je to dobra taktika.

Veseli igra Berbatova, ki je pokazal dobro predstavo. Res je imel dve lepi priložnosti za zadetek, vendar se je odkupil z zadetkom in "podajo". Pri prvi izjemni priložnosti ga je oviral branilec, tako da je to razlog da ni zadel, pri drugem je bilo pa že to, da si je uspel priigrati to priložnost izjemno. Večina napadalcev do priložnosti sploh ne bi prišla.

Veseli zadetek Dioufa. Nevem pa s čim vas je tako zelo navdušil. Če ne bi zadel ga ne bi pol toliko hvalili, zaradi zadetka iz offsida je bil pa izjemen, nevem no. Bo moral še malo več pokazati, da me bo fasciniral.

Anderson je po vstopu igral zelo dobro, si zasluži dobro oceno

Upamo, da Berbatov nima prevelikih težav s kolenom. Če je potrebna operacija naj gre sedaj, naj se nič ne čaka.
Zadnjič spremenil Matija, dne 17. januar 2010, 12:30:06, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Matija
Všeč mu je Harry Potter
 
Prispevkov: 6270
Pridružen: 16. avgust 2007, 19:34:31

Re: EPL 22.krog, Manchester United:Burnley, 16.1.10 ob 16:00

OdgovorNapisal/-a Anderson#8 dne 17. januar 2010, 12:29:46

Zopet offside Matija?! :lol: . Tudi tokrat ni bil, samo zdaj ne bom iskal posnetkov. Je pa bilo znova na knap, ampak bi bolj rekel da ni bil kot pa da je bil, ker so bili kar štirje igralci Burnleya v liniji, Mama pa vmes..

@Slovenia for United tvoj post pa je tako brezveze komentirat ampak ok. Nani ne igra nikoli, pa pride not, pa je pripravil enih 5 šans za gol, pa izvedel izjemne škarjice, ki jih je Jensen nekim čudom obrano. Mel je nekaj zgrešenih strelov in tako, vendar pa je igral dobro v napadu in se tudi ogromno vračal, ko je Evra ostal v napadu...
Uporabniški avatar
Anderson#8
Borkovič vol.2
 
Prispevkov: 10740
Pridružen: 13. november 2007, 18:30:58
Kraj: Pragersko

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na Angleške zelenice 2009/10

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 5 gostov