EPL 27.krog, Everton:Manchester United, 20.2.10 ob 13:45

EPL, FA, CC v sezoni 2009/10 - Arhiv

Moderator: Hudički

Re: EPL 27.krog, Everton:Manchester United, 20.2.10 ob 13:45

OdgovorNapisal/-a Anderson#8 dne 20. februar 2010, 17:10:30

@Metatron, sploh ne vem kaj se sekiraš. To je njegovo običajno obnašanje. On je oh in sploh, ostali pa smo kur*i od ovce. Pa vedno znova bi rad nekoga očrnil..
Uporabniški avatar
Anderson#8
Borkovič vol.2
 
Prispevkov: 10740
Pridružen: 13. november 2007, 18:30:58
Kraj: Pragersko

Re: EPL 27.krog, Everton:Manchester United, 20.2.10 ob 13:45

OdgovorNapisal/-a gregx dne 20. februar 2010, 18:49:21

Jah obramba škripa. Še dobr da se Vidič vrača. Potem pa uigramo Brown-Vidič-Evans-Evra in bo precej boljš. Aja pa Evra rabi tekmo-dve počitka, nujno.
"Can United score... they always score"
Uporabniški avatar
gregx
Sir Alex Ferguson
 
Prispevkov: 5800
Pridružen: 24. avgust 2008, 19:10:51

Re: EPL 27.krog, Everton:Manchester United, 20.2.10 ob 13:45

OdgovorNapisal/-a GoUp dne 20. februar 2010, 19:12:05

Metatron smo zmagal tekmo sred Milana prt AC Milanu (prvič !!!), pa so vseen naši gnojili. Tekmo izgubimo spet gnojimo. Kdaj jih potem podpiraš? Ko zmagajo 5:0 ali osvojijo naslov?
Nič ne rečem na kritike igralcev, vendar naj bodo v mejah normale.
Pa gremo k tej naši bogi obrambi danes.
1. gol Bilyaletdinov: gol je bil famozen in splet srečnih naklučij - sem štejem predvsem padec Evraja, ki bi drugače bil ob Rusu in mu onemogočil strel. Evans in Brown v tistem trenutku nista bila zadolžena zanj in sta krila druge igralce oz. prostor. Na tistem mestu pa bi moral stati nekdo iz sredine.
2. gol Gosling: tu nas je pobila predvsem dvojna podaja Donovan-Pienaar. Slednji je bil tisti ki je podal Goslingu pred gol - do dvojne podaje ga je spremljal Valencia tm pa obstal ko en kekec. Evans in Brown sta ponovno bila odgovorna za druge igralce, Wes je kljub temu pokril Pienaarja in mu skoraj onemogočil podajo v prostor. Tm pa Evra zopet malo slabše posreduje, ker gre na zbijanje žoge, namesto pokrivanje igralca (s tem mislim da bi ga po moško prijel, odrival ... in mu onemogočil tko na izi strel).
3. gol Rodwell: najprej nonšalanto sprejemanje žoge Wazze. Ko jo je izgubil je obstal, Rodwellu pa je naša veza omogočila totalno prosti tek do 16ke. V naletu kot je bil, Jonny ni mel veliko možnosti. Če bi ga spremljal kdo od vezistov, bi se Rodwell ob podvajanju obrambe na njem ko bi prišel še do Jonnya slej ko prej izgubil.

Kot je razvidno iz mojega videnja - kot v Milanu je tudi v Liverpoolu bila v obrambnih nalogah slaba predvsem naša veza. Kar nas je do sedaj krasilo - neumorno tekanje Fletcha, odlično zapiranje Carricka ... se je v zadnjih tekmah izgubilo. Kot je že dejal nekdo pred mano, je problem najbrž v tem da nimata premora. SAF trmari z Andersonom, Giggs poškodovan, Paul tud nima tolk moči. Poleg tega se pozna tudi utrujenost Evraja.
Dans bi tole tekmo lohk dobil, če bi bila malo bolje vodena. Tu mislim predvsem to, da bi se že v začetno uvrstilo Andersona, potem slabe menjave ...

Zdj se šele pozna odsotnost allaround igralca tipa O'Shea ...
Uporabniški avatar
GoUp
Dr. Love
 
Prispevkov: 9751
Pridružen: 20. avgust 2007, 18:06:30

Re: EPL 27.krog, Everton:Manchester United, 20.2.10 ob 13:45

OdgovorNapisal/-a King_Cantona_7 dne 20. februar 2010, 21:20:06

Izgubili smo tekmo ob neprimernem času, zdaj nam je Chelsea zopet pobegnil na 4 točke. Everton kar zasluženo zmagal, imeli so večjo željo in to se je lepo videlo. Igrali so res zelo lepo, izkoriščali so naše napake in to je zadostovalo za zmago. Sicer pa mislim, da je danes imel pri porazu Fergie kar veliko veze. Menjal je Berbatova, ki je bil do svojega odhoda najboljši na igrišču. Dosegel je gol, pripravljal priložnosti in preigraval. Bil je vidno razigran. Še posebno v prvem polčasu. Res ne razumem te menjave. Poškodovan po mojem ni bil. Fergie je hotel zapreti igro, ker če bi bil Berba poškodovan, bi v igro poslal Owna in nadaljeval s 4-4-2. Sicer pa pred tekmo komentar o slabi formi Berbatova :roll: Ne vem od kod ta "slaba" forma...
Obramba. Neville za moje pojme ni igral slabo, v napadu je bil celo bolj dejaven kot Evra (slednji po mojem nujno rabi počitek). Kapetanovi predložki so bili danes res odlični. Mogoče je v obrambi nekajkrat izpadel, a to je tudi odraz sodelovanja ostalih branilcev in vezistov. Evans na trenutke zopet shaky. A zaradi nekaj njegovih zadnjih slabših predstav, velja prepričanje, da je Evans trenutno v resnično bizarno katastrofalni formi. V drugem polčasu je imel ene tri izjemno pomembna posredovanja pred kazenskim prostorom, kjer bi bilo sila nevarno. A seveda, najprej se opazi napake.

Treba je zdaj zmagat West Ham. UNITED UNITED UNITED
''The 90th minute at Anfield, in front of the Kop! Gary Neville told me that is his dream and I've just gone and done it!"
JOHN O'SHEA AFTER SCORING WINNER AT ANFIELD IN MARCH 2007
Uporabniški avatar
King_Cantona_7
Sir Alex Ferguson
 
Prispevkov: 5036
Pridružen: 29. marec 2008, 14:02:14

Re: EPL 27.krog, Everton:Manchester United, 20.2.10 ob 13:45

OdgovorNapisal/-a Giggsy dne 21. februar 2010, 0:11:50

Če je zadnjič SAF pizdil nad Evansa, bi lahko danes kdo popizdil nad njim. Trmarjenje s tem, kdo bo igral in kdo ne presega mejo zdravega razuma, če je vse to kar se piše res. Da ni zaigral Vidič, še razumem, da pozabi Andersona in da s tem kanček počitka ali Fleču ali Carri je pa že na meji blaznosti, ko odloča vsaka pika.

Pred tekmo sem rekel, da bom s piko zadovoljen, sedaj bi bila zlata vredna.

Druga neumnost Alexa je bila menjava ob 1:1, ko je ven potegnil Berbo in Parka in dal v igro 2 nevidneža, za katera do konca nisem več slišal. Obertan je daleč od tega da bi bil pripravljen za prvo ekipo, mi bedaki pa MAchedo, ki je lani dokazal da ima železne živce in tudi znanje, posodimo... BUHUUHUU, kar na jok mi gre, ko nam zmanjkuje igralcev, ob nepravem trenutku. Vse je preveč odvisno od enega igralca. Če je Rooney v špilu smo super, če mu ne gre se barka potaplja in danes je bil res med slabšimi, nekako nič mu ni šlo, kar verjetno terja davek utrujenosti.

Igra je bila podobna kot proti Milanu, s tem, da smo tam 3x zadeli in smo iz igre odšli heroji, tu se je pa zgodba obrnila v Evertonovo korist in smo jo dobili po pički. Sredina dela kapitalne napake in žoge podaja nasprotnikom v noge, ter jim omogoča sijajne kontre. In tempo tekem se še ostri, saj že pred vrati čaka West Ham. Ne vem kaj bo ščaral Alex, pa ostali, samo če slučajno puhnemo še to, je naslov za moje pojme oddan. Gledam pa na to iz povsem realnega vidika, ker imamo trenutno premalo kakovosti v ekipi, da bi lahko konkurirali Čelzi za vrh (da Arsenaal ne omenjam).

Seveda pa se vse spet vrača k tem, da mi nikogar ne rabimo kupit, saj nas je dovolj in je vse v najlepšem redu. Naj gre vse v maloro, nič ni v redu, ena zmaga v Milanu še ne prinese pomladi..... SAj bi napisal še kaj več, samo nima učinka, sem pač samo strasten navijač Uniteda in se razpizdim, ko vidim kake neumnosti se dogajajo. Ampak vse smo že pregrizli, bomo pa menda tudi tol!!
United forever!
Uporabniški avatar
Giggsy
Treble winner
 
Prispevkov: 2462
Pridružen: 28. avgust 2007, 15:13:36

Re: EPL 27.krog, Everton:Manchester United, 20.2.10 ob 13:45

OdgovorNapisal/-a GoUp dne 21. februar 2010, 9:46:16

Dejstvo je, da spet nismo več samo od sebe odvisni. Čelski mora še kje drugje zgubiti točke in ne samo proti nam.
Drugo dejstvo pa je, da glede na igro lahko pričakujemo da bomo tudi mi še izgubljali pike.
Uporabniški avatar
GoUp
Dr. Love
 
Prispevkov: 9751
Pridružen: 20. avgust 2007, 18:06:30

Re: EPL 27.krog, Everton:Manchester United, 20.2.10 ob 13:45

OdgovorNapisal/-a Ra100 dne 21. februar 2010, 13:36:07

GoUp je napisal:Kar nas je do sedaj krasilo - neumorno tekanje Fletcha, odlično zapiranje Carricka ... se je v zadnjih tekmah izgubilo.


Fletch ni neumoren tekač, mogoče si tule malo zamešal imeni.. Bolje bi bilo reči, da zna Darren odlično zapirati, medtem ko je Carrick majster v občutku za prostor in gibanje. Oba pa imata še eno super lastnost - sta vsestranska in s svojo fleksibilnostjo delujeta tako v obrambi kot napadu - za razliko od večine ostalih ekip, ki običajno igrajo s po enim ofenzivnim in defenzivno naravnanim vezistom. Nekako je SAF v podobni maniri skušal vzgojiti tudi Andersona, ampak tipček pač (še) nima tiste inteligence, da bi poveljeval sredini.

Na takih tekmah bi še najbolj prav prišel Giggs, ki bi lepo vstopil namesto poškodovanega Berbatova in nam gotovo zrihtal kakšno obetavno akcijo ob pravem času. Prav tako tudi Rio in Nemanja, da malo razbremenita Evansa, ki pač še ne more brez napake odigrati cele sezone (in tudi ne poznam branilca pri njegovih letih, ki bi bil to zmožen).

Glede na prihajajoč razpored nisem ravno optimist. Sicer bo tudi Chelsea v prihodnjih 11 tekmah še kiksal, vendar nas čakajo še 4 jebene tekme in vse bo potrebno dobiti - tudi če spregledamo preostale pokale, v katerih imamo prav tako velike ambicije.
Uporabniški avatar
Ra100
Ne deli šnopsa z drugimi
 
Prispevkov: 4016
Pridružen: 25. september 2007, 6:15:51

Re: EPL 27.krog, Everton:Manchester United, 20.2.10 ob 13:45

OdgovorNapisal/-a Anderson#8 dne 21. februar 2010, 13:47:48

Največji problem trenutno z vezo je ta trma Fergusona. Jaz res ne vem zakaj trmari in ne da Andersona niti v squad za tekmo. Dodaten grozen filing je to, da sploh ne razloži zakaj ga ni. Ni razložil zakaj je v rezervah, kje je bil in zakaj. In zakaj ima prednost pred njim recimo Gibson, ki na klopi bolj kot ne samo sedi. Carrick in Fletcher sta izjemna, vendar pa rabita počitek slej ko prej in proti Evertonu smo fasali zaradi tega tudi. Giggsa še ni in ga še nekaj časa ne bo, Hargreavsa pa ne bo več letos(če se sploh kdaj...). Scholes je tu, ampak je človek star 35 let, in ko odigra 120 minut v 4 dneh potrebuje počitek 1 tedna. Anderson pa koliko sem ga videl v rezervah, je bil živahen in glavni igralec. Pa ne igra nič. Tudi nekaj kil je baje dal dol in to pomeni še dodatno stvar da se ga da vsaj v squad.

Mogoče misli SAF z taktiko Nani, 10 tekem sedi, potem pa pokaži da si v bistvu fenomenalen igralec. Mi več toliko časa nimamo in sedaj je minilo že 6 ali koliko tekem, ko Anderson niti povohal ni 18-tih igralcev za tekmo. Niti zamisliti si ne morem, če bi recimo bil sedaj Anderson v formi v prvi sezoni. Kako bi nam to pomagalo...

Nič, jaz srčno upam da bo končno v postavi za West Ham. To je perfektna šansa, da začne, saj so oni trenutno še "najslabši" na papirju, od nasprotnikov ki prihajajo. Pa tudi oni, imajo dve veliki zmagi doma, z CS-jem in GD 5-0...

UNITED!
Uporabniški avatar
Anderson#8
Borkovič vol.2
 
Prispevkov: 10740
Pridružen: 13. november 2007, 18:30:58
Kraj: Pragersko

Re: EPL 27.krog, Everton:Manchester United, 20.2.10 ob 13:45

OdgovorNapisal/-a Ra100 dne 21. februar 2010, 13:56:40

Anderson#8 je napisal:Jaz res ne vem zakaj trmari in ne da Andersona niti v squad za tekmo. Dodaten grozen filing je to, da sploh ne razloži zakaj ga ni.


Res ne rabiš razlage.. Tip je na disciplinski, poleg tega bi bila velika neumnost dajati mulca izven forme proti resnim ekipam kot npr. Aston Villa, Everton ali Milan.

Lahko da razturava v rezervah, ampak tam se dobro držijo tudi številni drugi, ki niso še niti povohali prve ekipe.
Uporabniški avatar
Ra100
Ne deli šnopsa z drugimi
 
Prispevkov: 4016
Pridružen: 25. september 2007, 6:15:51

Re: EPL 27.krog, Everton:Manchester United, 20.2.10 ob 13:45

OdgovorNapisal/-a Anderson#8 dne 21. februar 2010, 14:36:23

Prav to me muči. Zaradi česa je na disciplinski? To ni nikoli pojasnil ne SAF ne Anderson ali kdo drug. Samo mediji, kako bo odšel v xy kraj igrati nogometa. Naj pride SAF pa reče zakaj Anderson ne igra več za prvo ekipo. Ne pa da igra za rezerve pa sploh ne vemo zaradi česa je postavljen tja...
Uporabniški avatar
Anderson#8
Borkovič vol.2
 
Prispevkov: 10740
Pridružen: 13. november 2007, 18:30:58
Kraj: Pragersko

Re: EPL 27.krog, Everton:Manchester United, 20.2.10 ob 13:45

OdgovorNapisal/-a Fluid dne 21. februar 2010, 14:39:40

Anderson#8 je napisal:Prav to me muči. Zaradi česa je na disciplinski?


Ker je nediscipliniran. That was easy...
When the DREAMS come TRUE!
Uporabniški avatar
Fluid
Despot
 
Prispevkov: 9303
Pridružen: 16. avgust 2007, 9:58:35
Kraj: Bled

Re: EPL 27.krog, Everton:Manchester United, 20.2.10 ob 13:45

OdgovorNapisal/-a GoUp dne 21. februar 2010, 15:42:49

Ra100 je napisal:Fletch ni neumoren tekač, mogoče si tule malo zamešal imeni.. Bolje bi bilo reči, da zna Darren odlično zapirati, medtem ko je Carrick majster v občutku za prostor in gibanje. Oba pa imata še eno super lastnost - sta vsestranska in s svojo fleksibilnostjo delujeta tako v obrambi kot napadu - za razliko od večine ostalih ekip, ki običajno igrajo s po enim ofenzivnim in defenzivno naravnanim vezistom.

No vsekakor je Fletcher neumoren tekač, za nekatere trenerje pa celo skoraj nič drugega kot le to da laufa in prekinja napade ... Vendar debata ne gre o njegovih kvalitetah - vem da je še marsikaj drugega, le tu sem izpostavil to, ker tolk kot on pregura na sredini je normalno da se mu pozna po toliko odigranih tekmah v prvi enajsterici brez počitka.
S Carrickom oba dejansko rabita pavzo, ki jima pa je ne moremo oziroma nočemo omogočiti. Giggs kot si že sam rekel je poškodovan, potem je tu še OH ki bo šel po moje kr v invalidsko penzijo počas, Paul tud ne zmore tolk in potem še famozni Anderson.
Zakaj ga ni, mi milo rečeno dol visi. SAF že ve zakaj ga je dal na hladno in ni nobene potrebe da zato izve vesoljni svet. Vendar za potrebe naslove, bi lahko kdaj pa kdaj požrl svoj ponos.

O vsestranskosti pri drugih ekipah bi se dalo debatirat - top ekipe ponavadi nimajo takšnih tipov igralcev kot si ti dejal.
Čelski: Ballack/Lampard
Arsenal: Cesc/Denilson
Barca:Iniesta/Xavi
...
Je pa seveda močno odvisno od postavitve.

Je pa zanimivo o obrambi (katera je pri nas najbolj na tapeti - za moje pojme neupravičeno):
Arsenal
Manuel Almunia – 22 out of 27
William Gallas – 26 out of 27
Thomas Vermalen – 27 out of 27
Total – 75 out of 81
All three together – 21 out of 27 (78%)
Goals conceded – 30

Chelsea
Petr Cech – 26 out of 27
John Terry – 27 out of 27
Ricardo Carvalho – 20 out of 27
Total – 73 out of 81
All three together – 19 out of 27 (70%)
Goals conceded – 22

Manchester United

Edwin Van der Sar – 11 out of 27
Rio Ferdinand – 6 out of 27
Nemanja Vidic – 13 out of 27
Total – 30 out of 81
All three together – 1 out of 27 (4%)
Goals conceded – 24

Manchester United 08-09

Edwin van der Sar – 25 out of first 27
Nemanja Vidic – 26 out of first 27
Rio Ferdinand – 21 out of first 27
Total – 72 out of 81
All three together – 18 out of 27 (67%)
Goals conceded – 12

Torej so naši standardni obrambni igralci (VdS, Rio in Vida) skupaj odigrali reci in piši eno samcato tekmo!?
Uporabniški avatar
GoUp
Dr. Love
 
Prispevkov: 9751
Pridružen: 20. avgust 2007, 18:06:30

Re: EPL 27.krog, Everton:Manchester United, 20.2.10 ob 13:45

OdgovorNapisal/-a Ra100 dne 21. februar 2010, 16:25:41

GoUp je napisal:O vsestranskosti pri drugih ekipah bi se dalo debatirat - top ekipe ponavadi nimajo takšnih tipov igralcev kot si ti dejal.
Čelski: Ballack/Lampard
Arsenal: Cesc/Denilson
Barca:Iniesta/Xavi
...
Je pa seveda močno odvisno od postavitve.


No, od naštetih je brez debate zares vsestranski samo Chelsea.. Barca ima že tako igro, ki temelji na držanju žoge in kjer noben od vezistov ne operira zares defenzivno, pri Arsenalu pa velja za Denilsona in Songa podobno kot pri nas za Andersona - ne tič ne miš. Igralci, ki pač nimajo tolikšne prezence, da bi lahko samostojno krojili katerokoli fazo igre. Fletch nima nobene veze s takimi, pa tudi ni tekač tipa Flamini ali Mascherano, ki bi pretekel po 13 km na tekmo (če ima kdo kakšno statistiko, se priporočam).. Ima pa dober občutek za igro, plus dobro fiziko, ki mu pomaga v dvobojih. To je to.

Glede ostalega se itak strinjamo, poškodbe v obrambi so močno krojile sezono in tudi na sredini smo zadnje tedne precej tenki..
Uporabniški avatar
Ra100
Ne deli šnopsa z drugimi
 
Prispevkov: 4016
Pridružen: 25. september 2007, 6:15:51

Re: EPL 27.krog, Everton:Manchester United, 20.2.10 ob 13:45

OdgovorNapisal/-a GoUp dne 21. februar 2010, 16:49:26

Ra100 je napisal:Glede ostalega se itak strinjamo, poškodbe v obrambi so močno krojile sezono in tudi na sredini smo zadnje tedne precej tenki..

Sj o ostalem niti nisem mel namena debatirat :D Fletcha sem samo izpostavil, kot enega ki po moje največ prelaufa in kot tak rabi počitek. Anderson je že večkrat dokazal da bi lahko zamenjal enega od dvojice, je pa res da je tudi že večkrat dokazal da je to nesposoben. Vendar je že tekma v Milanu dala jasno vedeti, da naši vezi pešajo moči.
Zato bi moral SAF ukrepati in ponuditi možnost Andersonu da se nazaj odkupi že na tekmi z Evertonom. Ta njegova trmu + res hecne menjave so nas po moje stale kaj več. Skoraj bi upal dat glavo stran, da z enim od dvojice ki je igrala (ki bi ga lahko potem menjal z drugim izmed dvojice) + Anderson ne bi kasiral treh golov.
Uporabniški avatar
GoUp
Dr. Love
 
Prispevkov: 9751
Pridružen: 20. avgust 2007, 18:06:30

Re: EPL 27.krog, Everton:Manchester United, 20.2.10 ob 13:45

OdgovorNapisal/-a gregx dne 21. februar 2010, 19:26:34

gregx je napisal:Jah obramba škripa. Še dobr da se Vidič vrača. Potem pa uigramo Brown-Vidič-Evans-Evra in bo precej boljš. Aja pa Evra rabi tekmo-dve počitka, nujno.



Uf, zajebal sm. Rio je tud že odsedel kazen. Še bolje :D Brown-Rio-Vidič-EvraSlika

Slika
"Can United score... they always score"
Uporabniški avatar
gregx
Sir Alex Ferguson
 
Prispevkov: 5800
Pridružen: 24. avgust 2008, 19:10:51

Prejšnji

Vrni se na Angleške zelenice 2009/10

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 5 gostov