Brian Clough - The Damned United

Vse o ostalih športih

Moderator: Hudički

Brian Clough - The Damned United

OdgovorNapisal/-a King_Cantona_7 dne 6. julij 2012, 16:07:45

Včeraj sem si ogledal film, ki govori o kontroverznem in enem izmed najboljših ter najzanimivejših trenerjev vseh časov - Brianu Cloughu. Verjetno ga ni potrebno posebej predstavljati. Velika legenda. Največ uspehov je doživel pri Nottingham Forestu, ki ga je iz druge lige popeljal do naslova angleškega prvaka in nato še dvakrat do evropskega naslova. Še prej je prvenstvo osvojil tudi z Derby Countyjem. Vseskozi mu je pomagal pomočnik Peter Taylor.

Ampak film predvsem predstavlja obdobje Clougha pri Leeds Unitedu, takrat najuspešnejšemu in najboljšemu moštvu v Angliji. Clough je s tem klubom in predvsem trenerjem Donom Reviem gojil veliko rivalstvo. Clough je pri Leedsu zdržal samo 44 dni in film prikazuje takratno dogajanje.

Malo sem se bolj intenzivno poglobil v to ero angleškega nogometa. Na youtube je precej zanimivih dokumentarcev in posnetkov, sploh je interesantno "študirati" Briana Clougha, ki je bil zares izreden trener, z ogromno nepozabnimi anekdotami in izjavami. Igralci v filmu so zelo verodostojno odigrali in prikazali resnične like, kar naredi film zelo dober. Predvsem glavni igralec se je zelo vživel v Clougha. Skratka priporočam ogled!



Morda poznate še kakšen film, ki je na kakršenkoli način povezan z nogometom, pa si ga je vredno ogledati?
''The 90th minute at Anfield, in front of the Kop! Gary Neville told me that is his dream and I've just gone and done it!"
JOHN O'SHEA AFTER SCORING WINNER AT ANFIELD IN MARCH 2007
Uporabniški avatar
King_Cantona_7
Sir Alex Ferguson
 
Prispevkov: 5036
Pridružen: 29. marec 2008, 14:02:14

Re: Brian Clough - The Damned United

OdgovorNapisal/-a blackman dne 6. julij 2012, 18:05:36

Uuuu tole bi znalo biti zanimivo...že vlečem dol, hvala ti ;)
Uporabniški avatar
blackman
Welsh Wizard
 
Prispevkov: 853
Pridružen: 26. avgust 2007, 12:25:51
Kraj: malo tu, malo tam

Re: Brian Clough - The Damned United

OdgovorNapisal/-a dandzo dne 6. julij 2012, 20:49:02

Ta film sem jaz pogledal pred kakšnim letom in je tudi mene navdušil. Za tiste, ki vas zanima poglejte si kakšen Brianov intervju, ki je objavljen na youtubu. Predvsem eno soočenje v neki oddaji z Don Reviejem in pa intervju z starosto angleškega nogometnega novinarstava in komentatorsva Johnom Motsonom, ki ga je Clough popolnoma uničil. Je bil kar zanimiva osebnost.
Poglej si še dokumentarec One night in Turin, ki govori o poti Anglije na mundial leta 1990 v Italiji in dogajanju tam, posebno pozornost pa nameni Bobbyu Robsonu in dogajanju okrog njega. Meni je bil kul.
Uporabniški avatar
dandzo
Busby babe
 
Prispevkov: 3813
Pridružen: 16. avgust 2007, 10:23:01
Kraj: Šempeter pri Gorici

Re: Brian Clough - The Damned United

OdgovorNapisal/-a King_Cantona_7 dne 7. julij 2012, 20:01:29

Aha, ta dokumentarec si bom zagotovo ogledal, ker se mi zdi zelo zanimiv. Sploh zaradi Gascoigna in angleške reprezentance, ki je bila takrat res blizu končnemu uspehu.

Ta Brian Clough je resnično zanimiva oseba. Njegov način nastopanja z mediji, nasprotniki in svojimi varovanci je svojevrsten. Škoda, ker ni bil nikoli selektor Anglije. O njem sem že prej vedel kar dosti, a po ogledu tega filma, sem šele spoznal kako dober in veličasten trener je bil. S povprečnimi ekipami je dosegal izjemne uspehe. Sploh je to občudovanja vredno, ker je v tistih časih deloval praktično sam - imel je le še pomočnika, enega trenerja in to je to. Dandanes pa so igralcem na voljo še psihologi, maserji, več trenerjev, zdravniki, uslužbenci za opremo, agenti... Takrat je bilo vse skupaj precej težje in to so bili za moje pojme najbolj pristni in čudoviti nogometni časi. Vse je bilo zares pristno. Clough se je z Reviejem brez strahu lahko soočil v televizijski oddaji. Povedala sta si nekaj pikrih, a vse v kavalirskem duhu. Kaj bi se zgodilo pa danes? Fergie bi se soočil denimo z Wengerjem in FA bi oba kaznovala z vsemi mogočimi kaznimi. Jebeš takšen fuzbal...
''The 90th minute at Anfield, in front of the Kop! Gary Neville told me that is his dream and I've just gone and done it!"
JOHN O'SHEA AFTER SCORING WINNER AT ANFIELD IN MARCH 2007
Uporabniški avatar
King_Cantona_7
Sir Alex Ferguson
 
Prispevkov: 5036
Pridružen: 29. marec 2008, 14:02:14


Vrni se na Šport

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost