Sobota, 28.5. ob 20.45
Prizorišče: Wembley Stadium

Spet so domačini

Torej, Fluid spet nima kej bol pametnega za delat, ko težit nej ofnem temo (ker smo bli nazadnje prvaki, ko sem jo jz ofnu

Ker že dolg nism teme odpru, si bom kr s takratno pomagu in takratnimi GoUpovimi primerjavami.
Obe ekipi imata vrhunske golmane, odlične branilce, kreativne veziste in napadalce z nosom za gol. No shit sherlock, sej zato so pršl oboji v finale..
Veselim se da v tem dvoboju sodeluje tudi moja ekipa - MANCHESTER UNITED!!!
Golman:
VdS vs Valdes. Verjetno zadnja tekma našega odličnega golmana, na drugi strani pa vsaj za moje pojme podcenjeni Valdes. Oba odlično sodelujeta z branilci, znata igrat z nogami, morda bi pa dal prednost VdS-ju v visokih predložkih in manj napakah. Upam, da je tehtnica tu vsaj malo na Unitedovi strani.
DB:
Fabio/Rafael/O'Shea vs Alves. United že par let na tej poziciji menjuje igralce, vsak pa ima svoje prebliske. Zadnje čase blesti Fabio (čeprav sem bil sprva skeptičen), tako da sem v dvomih ali Fabio ali O'Shea. Slednje predvsem zaradi obrambe, čeprav predložki niso najboljši. Na drugi strani Alves, ki je, če sm prav zasledil, prvi podajalec Messiju. Res sta dobro uigrana in veliko akcij gre po desni strani. Tle je prednost na strani Barce..
Oba CB:
Rio/Vida vs Puyol/Pique - tu kaj prida besed ne bom izgubljal. Vsi štirje so odlični tako v obrambi, znajo pa biti nevarni v napadu pri prekinitvah (čeprav Barca kotov ne izvaja na »običajen« način, ampak gre večinoma za podaje do najbližjega in potem spet žoganje..). Čeprav upam, da bi lahko Puyol kdaj zaspal, je vseeno preveč izkušen in verjamem, da ne bo poceni napak. Tu se tehtnica ne nagne na nobeno stran.
LB:
Evra vs Abidal/? – Francoski dvoboj. Evra je neumoren tekač, polno ga je po celem igrišču, odličen v napadalnih akcijah in ima odlične predložke (no, to še čakam

Oba centralna vezista:
Scholes/Carrick/Giggs/Anderson/Fletcher vs Xavi/Iniesta/Busquets (:D)/Keita/Pedro? – tu odločitev ni pretežka. Zame sta predvsem Xavi-Iniesta fenomenalen par. Če pa k temu dodaš še Busquetsa, ki poleg igralnih vložkov tudi odlično igra nogomet, je to skoraj popolna sredina. Na drugi strani se je v zadnjem času v formi dvignil Carrick, težje tekme pa sta ob njem odigrala Giggs in Park. Čeprav sem bil vedno v dvomih, da je to »premehka« sredina (sploh proti Chelsea-ju), so me vedno znova demantirali (je pa seveda veliko odvisno od napadalcev (1 ali 2), ampak k temu kasneje). Če bo npr. sam Rooney v napadu, se zna zgodit tudi kak Anderson v prvi enajsterici.
Realno ne pričakujem Paula (grobi štarti in počasnost) ter Fletcha (manjko tekem, slaba forma) v prvi. Pri Barci načeloma že vemo sredino, če ne že kar prvih 11. Na tej poziciji mislim da je Barca močnejša (od vseh na svetu).
Wingerja:
Nani/Valencia/Park vs Messi?/Pedro? – Valencia in Park je najverjetnejša rešitev – oba garača, veliko teka namesto soigralcev, nesebična itd. Čeprav bi o wingerjih lažje govoril v postavitvi 4-4-2, morda je v trenutni postavitvi (obeh ekip) pravi winger samo Valencia. Torej tudi pri Barci sem imel težave kam uvrstit Messija in Pedra. Ni kej velik za filozofirat – treba je ustaviti Messija, cilj opravičuje sredstva

Napadalec:
Rooney/Chica vs Villa – jaja, vem da Rooney spet ne paše več v to kategorijo, ker bolj igra med sredino in napadalcem itd. Tak da ga je predn zvemo postavo težko umestit. Lahko pa sem vključim Chicharita, ki je res pravo navdušenje to sezono! Kakšen nakup!

No po moje je ekipa Barce poimensko malo močnejša (predvsem super/megazvezda Messi, proti Rooneyu) in od nje pričakujejo držanje žoge in zmago. Sicer ne na lahek način, ampak definitivno se to od njih pričakuje. Bo pa seveda ogromno pomenila tudi dnevna forma in pa nabrušenost. United je dobil EPL in upam, da se je sprostil ter bo osvojil CL.
Nej United igra svojo igro in naj ne gremo v pretirano branjenje z 10-imi (čeprav morem priznat da me tud Mourinhova taktika (predvsem bunkerja) ne bo motla, v kolikor dobimo to lovoriko). Ampak imamo sposobnost odigrat vrhunsko in lepo na oko, tak da dejmo to izkoristit! Ravno kolektivnost in ne zanašanje zgolj na enega igralca je lahko naša prednost!
Mogoče še postavi, čeprav je variant res ogromno (4-4-2, 4-5-1, 4-1-1,...).
United:
VDS
Fabio-Rio-Vida-Evra
Valencia-Giggs-Carrick-Park
Rooney-Chicharito
Barca:
Valdes
Alves-Puyol-Pique-Abidal
Busquets
Iniesta-Xavi
Messi-Villa-Pedro
UNITED!