Moderator: Hudički
est.1878 je napisal:Ja me res zanima, če letos ni vidno na daleč, da je Angleška liga najboljša, potem pa ne bo nikol. Me pa res zanimajo argumenti, če boš mel kej časa, nalepi kakšne krepke
namreč Bayern ima toliko lovorik, kolikor jih Barcelona še naslednjih 50 let ne bo imela.
Liga Prvakov:
Barcelona: 2×
Bayern: 4×
Evropski Super Pokal:
Barcelona: 2×
Bayern: 0×
Pokal UEFA + Evropski Pokal + Pokal Velesejemskih mest:
Barcelona: 8×
Bayern: 2×
To so evropske lovorike obeh klubov. Ne vem a bi sploh kaj komentiral ali pa samo napisal:
Namreč če zraven preberem tole:
To je pa povsem zgrešeno, namreč Bayern ima toliko lovorik, kolikor jih Barcelona še naslednjih 50 let ne bo imela.
potem nekaj ne štima. Tu so tri možnosti, boš sam povedal, katera je prava:
1. Ne poznaš zgodovine Barcelone
2. Ne poznaš zgodovine Bayerna
3. Ne poznaš zgodovine ne enih ne drugih
Ostale lovorike sem namerno izpustil, ampak malce računanja pokaže, da pokali, superpokali in državna prvenstva samo dokažejo zgornje trditve, saj Barcelona vodi kar s 55 proti 41 če seštejemo vse domače lovorike!
Ja priznam zmoto, saj me je kolega zavedel in mi rekel da ima Barca nekaj okoli 30 lovorik
Mnja, dejstvo je da so tako Weder kot Barca kot Bayern (tu govorimo o LP in dejstvo je da ima Bayern v dotičnem tekmovanju več zmag kot Barca, na večni lestvici LP je drugi, Barca pa šele šesta. Zame je Bayern torej večji klub.) veliki klubi in bi izpad kateregakoli bil razočaranje zanj. Vsekakor upam da napreduje Werder, ki bi si zmago zaslužil že na prvi tekmi, pa je Barca v podaljšku pocarsko izenačila.
Ma Bayern nima za burek - kva je z njimi nardu United. Čakal so do 90 minute, pol so pa začel resno igrat :rofl
No šalo na stran - kokr sm že rekel včeraj Alenu, ne more bit en klub dober, kjer je največja ikona kluba vratarAl celo dva vratarja :rofl
Pocersko!? Kdo je pa včeraj bil pocer!? Sj sm navijal za Werder (pa samo zato, kr ne morem Čelskija) - sam so tko po sreč zmagal da kr glava boli. Pa ne vem od kot sedaj ti šteješ Werder za veliki klub!? Nemška liga je najslabša izmed TOP5 lig pa reč kar češ (no po mojem je še ITA slabša).
Glej, gre za ligo PRVAKOV, kjer so do pred kratkim sodelovali zgolj prvaki, Bayern je sodeloval večkrat, saj je bil tudi večkrat domači prvak, nemška liga pa je bila do pred kratkim tudi kvalitetnejša od španske. To je vsekakor najkvalitetnejše klubsko tekmovanje v Evropi, če bi bila tvoja UEFA tako dobra bi vsi tekme gledali v četrtek. Poleg tega šteješ neke superpokale in podobno. Barca ima jasno več zmag v UEFI, če je bila pa tako slaba da ni igrala v LP, sploh pa superpokal ne pomeni nič. Gre za eno samo bolj kot ne komercialno tekmo, kjer se mali klub ponavadi še bolj trudi osvojiti lovoriko. To je tako kot recimo ko Jadran zmaga Mahničev memorial proti Kopru, da bi potem trdili da je Jadran boljši od Kopra in tretja liga kvalitetnejša od prve.
Da smo na jasnem, jaz Bayerna ne maram, v bistvu ga sovražim. Ampak tu gledamo kateri klub je večji, in tu zame velja predvsem zgodovina. Nekateri ne razumejo, da se ne gleda samo recimo zadnji dve leti, ampak če že, se mora tekmovanje gledati kot celota. Ker čene, kje je potem meja, naj se gleda 2 leti, 6 mesecev ali pa zadnje 3 tekme? Potemtakem je največji Werder.
. Nemška liga kvalitetnejša od španske? Bedarija brez primere.
2. Bayern je sodeloval večkrat v ligi prvakov (in bil večkrat prvak), ker ni imel nobene konkurence v Nemčiji. Če bi Bayern igral v španski ligi NAMESTO Barcelone, bi to bil en klub z zgodovino na ravni enega srednje močnega evropskega kluba. A ti to RES ni jasno al kaj? A RES ne?! A ti ni jasno, da je v španski ligi klub, ki se mu reče Real Madrid, najtrofejnejši klub vseh časov? A si slišal kdaj za to? Bayern? Bayern pa igra v ligi, kjer ni nobenega drugega kluba, ki bi vsaj pod točko razno prišel med "velike". Liga, kjer igrajo sami povprečni klub več ali manj plus tu je še Bayern ki odstopa iz tega povprečja. Mislim ne vem, kako lahko sploh PRIMERJAŠ ti dve situaciji, da pa sploh ne omenjam dejstva, da kljub temu, da Bayern igra v ligi, kjer bi bila sramota za klub, da ne zmaga prvenstva, KLJUB temu ima samo dva domača naslova več od Barcelone. Če seveda še pokale prištejemo zraven, je pa Bayern itak totalno zadaj.
3. Kvaliteto tekmovanja Lige Prvakov sem ti lepo pokazal - enako pogosto zmaga zmagovalec lige prvakov v superpokalu, kot pa njihov izzivalec. Tega ne moreš zanikati, tvoja argumentacija pa je smešna. Če bi bila kvaliteta zmagovalca lige prvakov po defaultu višja od kvalitete zmagovalca uefa, potem bi se to odrazilo tudi na medsebojnih izidih superpokala. Če tega ne razumeš, ti lahko matematično dokažem, samo reci. To, kaj superpokal POMENI je povsem nepomembno. Gre za primerjavo zmagovalcev dveh tekmovanj in lepo pokaže kje stvari stojijo.
Poglajmo si LP in tudi tvoj super über UEFA cup, upoštevani rezultati do pred kratkim, to je 2000:
Prvak LP: Španija 2 (Real, Barca), Nemčija 3 (Bayern, Borussia, HSV)
Runner up: Španija 1 (Atletico), Nemčija 2 (Borussia MG, Eintracht)
Prvak UEFA: Španija 4 (Barcelona, Real, Valencia, Zaragoza), Nemčija 5 (Bayern, Bayer, Borussia MG, Schalke, Eintracht)
Runner up: Španija 2 (Espanyol, Athletic), Nemčija 3 (Borussia, Köln, HSV)
Nemci so prav v vseh kategorijah boljši.
Si našel, goup?
Edit, ko smo že pri Pokalu Pokalnih zmagovalcev, še ta:
Prvak: Španija 4 (Barcelona, Valencia, Zaragoza, Atletico), Nemčija 5 (Borussia, Bayern, HSV, Magdeburg, Werder)
Prvak LP: Anglija 4 (Liverpool, Manchester United, Nottingham Forest, Aston Villa)
Runner up: Anglija 3 (Leeds, Liverpool, Arsenal)
UEFA: Anglija 7 (Chelsea, Arsenal, Everton, Manchester City, Manchester United, Tottenham, West Ham)
Runner up:Anglija 4 (Arsenal, West ham, Leeds, Liverpool)
... počasi izgubljaš na kredibilnosti. Preberi si še 1x tvoj post:
Rekel sem le da je angleška meni nezanimiva in da so le kaki štirje dobri klubi. Nisem rekel, da je nemška kvalitetnejša, čeprav je brez dvoma bolj izenačena in posledično zanimiva, tako da kaj dosti slabša tudi ni.
Se pravi ti je nezanimiva? Mhm. Pa so veliko boljši od Nemcev. HmmTo porečem le zato, da ti pokažem kako je lahko tvoje mišljenje zelo v zablodi. Sploh nisem hotel angležev mešat pa me je alen prisilil. In če bi bilo po vajino je potem Liverpool daleč pred Barco, pred Bayernom ...
Ta je še bolj udarna - BOLJ IZENAČENA!? Se pravi da le Bayern ne prednjači tako močno in potem ti zaradi tega šteješ vse nemške klube za velike?!?! Al kako?
In ker je tvoj post zelo ozko opredeljen sem popravil malo tvojo statistiko da bo bolj pregledna:
CL: Španija 11-9 (osvojeni-runner-up); Italija 10-14, Anglija 10-3, Nemčija 6-7
UEFA: Anglija 8-5, Španija 7-7, Italija 7-4, Nemčija 5-4
EDIT:
Pa eno vprašanje kr tko vmes (sm že alena vprašal pa me je presenetu):
Če bi bil Kaka brez pogodbe in bi imel na izbiro Bayern ali pa Barco. Kateri klub ti misliš da bi izbral?
O premierligi sem govoril za zdaj in ti še vedno lahko rečem da so dobri le Man U, Chelsea, Arsenal in L'pool, ki bodo na prvih štirih mestih. Zdaj pa še ti povej kateri 4je bodo v Nemčiji na koncu na vrhu pa bova preimerjala. Kar se tiče zanimivosti je to moje subjektivno mišljenje, kar sem tudi napisal. isto je bilo govora o trenutni kvaliteti lig.
Hamburger SV
FC Schalke 04
2004/05
FC Bayern München
FC Schalke 04
SV Werder Bremen
Hertha BSC Berlin
2003/04
SV Werder Bremen
FC Bayern München
Bayer 04 Leverkusen
VfB Stuttgart
2002/03
FC Bayern München
VfB Stuttgart
Borussia Dortmund
Hamburger SV
2001/02
Borussia Dortmund
Bayer 04 Leverkusen
FC Bayern München
Hertha BSC Berlin
2000/01
FC Bayern München
FC Schalke 04
Borussia Dortmund
Bayer 04 Leverkusen
Ma res se zelo menjuje na prvih štirih mestih :rofl Če gremo po vrsti - Borussia je bila v globokih finančnih škripcih in se stežka pobirajo; Bayer je potonil, Hamburger še slabše.
Se pravi bodo med prvimi štirimi Bayern, Šalke, Werder (mogoče - če ga ne bo Stutgart prehitel) in Hertha. Res je bilo izjemno težko tole ugotovit, ker je liga zelo zelo izenačena.
Je pa nekaj res očitno - ko se nemški klubi uvrstijo v Evropo skoraj vedno potem propadejoČemu tako, če so pa to največji klubi
To je od dansSeveda je trenutno angleška boljša trenutno, ker se pač pretaka mnogo več denarja, v zadnjih par letih se je veliko spremenilo. Jaz še vedno trdim da je nemška še vedno bolj nepredvidljiva.
Se je pa spet potrdilo, da so samo 4je dobri v Angliji, saj Everton&Co niso v UEFI naredili nič, oziroma celo manj od Nemcev.
. : Omč :. je napisal:Goup ti morš bit pa res en velik PainInTheAss na družinskih piknikih oz. večerjah
Fluid je napisal:Milan že pomlajuje svojo ekipo, okrepil jih je samo 31-letni zambrotta
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 0 gostov