Napisal/-a ManRed dne 27. februar 2010, 15:56:15
Milan hangover?
Če bi mi kdo pred tekmo dejal, da bo City odščipnil kako točko Chelseaju, bi se le nasmehnil. Chelsea se je vrnil iz Milana poražen, vednar ni igral slabo in lahko bi se končalo tudi drugače. Medtem pa je City izpadel proti Stoku iz FA pokala. Tle je čista 1, kajne?
Za 45 min je tudi tako kazalo. Chelsea je igral, City se je branil. Dosti šans ni bilo, je pa Lampard lepo zaključil po podaji Cola. Nato pa nezbranost v obrami Modrih in Tevez je nekako zabil. Hm, porajalo se mi je vprašanje, kako Chelsea s 4-imi igralci okrog Carlosa ni mogel izbiti žoge. Eden izmed teh je bil John Terry, Big man, Father of the year in mogoče najboljši obrambni igralec na planetu Zemlja. Pa je res? Sej je dober igralec in kako leto nazaj je bil res fantastičen, pa je še vedno? Kako ga je Milito obrnil v sredo je bilo smešno in danes podobno. Le kiks, mogoče? Pod pritiskom, ko se Bridge ni rokoval z njim. Bwo...
Začetek drugega polčasa sem prespal, nato pa le videl Bellamya, kako je pospravil žogo v mrežo. Mislim, kako je pa to mogoče. Obrmabe spet ni bilo nikjer. Chelsea je poskušal priti nazaj v igro, pa mu ni in ni ratalo. Mislil sem si, Chelseju vedno uspe, pa še komentator je dejal, da je City nazadnje zmagal v Londonu leta 1993. Nato pa strogo dosojena enajstmetrovka in rdeči karton za Belletija. Gol za Teveza in razpad sistema. Pred očmi se mi je risala lanska tekma z Liverpoolom. Nato še hitra kontra za 4-1, neumen prekršek Ballacka za rdeči karton, še ena enajstmetrovka in 2-4. Zanimivo je to, da je po četrtem zadeku City izgledal kot da mu manjkajo igralci in ne Chelsea.
All in all, ni zmgal dober City, izgubil je izredno slab Chelsea. Morda se resnično pozna, da Cecha ni in da Hillario vendrle ne more zdržati pod takim pritiskom. Na drugi strani pa fantastični Given, zaradi katerega je Man City pomoje danes zmagal.
Prvenstvo se bliža koncu. Deset tekem do konca in United se je približal na točko razlike (spet). Joj, kako lepo bi bilo, da ne bi več kiksali, sam to je neumno pričakovat. Letos so vse ekipe v prvenstvu premgaljive, ja tudi Chelsea. Čeprav City-ja ne maram, sem mu privoščil zmago, posebno zato, da oddalji Liverpool od Champions League - njihovega tekmovanja. Tekmovanja, ki so ga osvojili enkrat v zadnjih 25 letih.